Baklažánová pochúťka
05.03.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Chutná a zdravá večera pre milovníkov baklažánov, papriky a rajčiakov.
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- 2 veľké cibule
- 1 a ½ hlávky cesnaku
- 6 paprík
- 5 rajčiakov
- 1 lyžica ostrého kečupu
- 1 lyžica vegety
- červená mletá paprika
- mleté čierne korenie
- petržlenová a zelerová vňať
- olej
Príprava:
Baklažány olúpeme, pokrájame na kocky, opražíme na oleji a vyberieme. Posekanú cibuľu a cesnakové strúčiky opražíme v tej istej panvici a pridáme pokrájané papriky a rajčiaky, ktoré sme najprv obarili a zlúpali z nich šupku. Zmes ochutíme kečupom a vegetou a dusíme, kým paprika nezmäkne. Napokon pridáme opražený baklažán, mletú červenú papriku a mleté čierne korenie a trochu podusíme aj s posekanou petržlenovou a zelerovou vňaťou. Podávame ako teplú večeru s chlebom alebo pečivom.
redakcia Doma a Rada