Baklažánová pochúťka

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Chutná a zdravá večera pre milovníkov baklažánov, papriky a rajčiakov.

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • 2 veľké cibule
  • 1 a ½ hlávky cesnaku
  • 6 paprík
  • 5 rajčiakov
  • 1 lyžica ostrého kečupu
  • 1 lyžica vegety
  • červená mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová a zelerová vňať
  • olej

Príprava:

Baklažány olúpeme, pokrájame na kocky, opražíme na oleji a vyberieme. Posekanú cibuľu a cesnakové strúčiky opražíme v tej istej panvici a pridáme pokrájané papriky a rajčiaky, ktoré sme najprv obarili a zlúpali z nich šupku. Zmes ochutíme kečupom a vegetou a dusíme, kým paprika nezmäkne. Napokon pridáme opražený baklažán, mletú červenú papriku a mleté čierne korenie a trochu podusíme aj s posekanou petržlenovou a zelerovou vňaťou. Podávame ako teplú večeru s chlebom alebo pečivom.


redakcia Doma a Rada