Varíme s pivom
VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Pivo neodmysliteľne patrí k letu. V horúčave totiž výborne zahasí smäd. No mnohí nevedia, že tento obľúbený nápoj dokáže byť aj užitočným pomocníkom pri varení.

Osvedčilo sa ako výborné zmäkčovadlo mäsa. Kúpili ste tvrdší kúsok hovädziny alebo baraniny, ktorý by potreboval priveľa nášho drahocenného času na prípravu? Skúste ho naložiť do piva a nechať ho asi dve hodiny ležať v božskom moku. A pokojne môžete roštenke poskytnúť pre podobný pôžitok celú noc. Misku, v ktorej je kus mäsa ponorený v pive, však treba uložiť do chladničky.

Pivo však môžete pokojne používať aj pri príprave jedál z hovädzieho, bravčového a jahňacieho mäsa dusením. Mnohé mäsové recepty dostanú tú správnu chuť po dochutení pohárom tohto nápoja. Pridávajte ho však až tesne pred dokončením, pretože dlhším varením by pivo zhorklo.
Pridať tmavé pivo môžete aj do guláša, do tmavých omáčok a do cibuľovej polievky.
Aj cestíčko, ktoré sa používa na vyprážanie rezňov, rýb, húb alebo zeleniny, bude kyprejšie a jemnejšie, ak časť mlieka nahradíte svetlým pivom.
Podobne zrýchli vykysnutie cesta, v tomto prípade je však lepšie použiť tmavé pivo.
Pivo sa uplatní aj pri príprave marinády na grilované rebierka, stačí ho zmiešať s medom a touto zmesou potierať porcie počas opekania.