Tradičná kvaska

10.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Klasické slovenské jedlo zo zemiakov a kyslej kapusty, ktoré sa, na počudovanie, zvyklo zapíjať kyslým mliekom.

Ingrediencie:

  • 700 g zemiakov,
  • 500 g kyslej kapusty,
  • 20 g údenej slaniny,
  • 1 väčšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Kyslú kapustu uvaríme osve. Obe ingrediencie scedíme. Zemiaky ešte teplé roztlačíme a potom primiešame kapustu. Zmes dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme pokrájanú a opraženú slaninu, ktorú môžeme vylepšiť aj kúskami údeného mäsa, ale časť si oddelíme. Všetko dobre premiešame a podávame posypané zvyškom slaninky.


redakcia Doma a Rada