Tradičná kvaska
10.03.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Klasické slovenské jedlo zo zemiakov a kyslej kapusty, ktoré sa, na počudovanie, zvyklo zapíjať kyslým mliekom.
Ingrediencie:
- 700 g zemiakov,
- 500 g kyslej kapusty,
- 20 g údenej slaniny,
- 1 väčšia cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme
v osolenej vode domäkka. Kyslú kapustu uvaríme osve. Obe ingrediencie
scedíme. Zemiaky ešte teplé roztlačíme a potom primiešame kapustu. Zmes
dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme pokrájanú a opraženú
slaninu, ktorú môžeme vylepšiť aj kúskami údeného mäsa, ale časť si oddelíme.
Všetko dobre premiešame a podávame posypané zvyškom slaninky.
redakcia Doma a Rada