Tatarák z cvikle

12.10.2025

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Tatársky biftek si môžeme pripraviť aj z červenej repy ako zdravšiu verziu.

Ingrediencie:

  • 400 g červenej repy
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 30 g nastrúhaného chrenu
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 40 ml balzamikového octu
  • kôra z 1citróna
  • majonéza
  • 3 lyžice olivového oleja
  • pečivo
  • cesnak na potretie pečiva

Príprava:

Cviklu ošúpeme, pokrájame, v mise pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ a korenie. Zabalíme do alobalu a pečieme na plechu v rúre pri teplote 200 °C asi 1,5 hodiny.

Vychladnutú cviklu najemno nastrúhame alebo zmixujeme, premiešajte s kôrou z citrónu, s chrenom a s cibuľou nadrobno nakrájanou. Dochutíme balzamikovým octom a primiešajte 2 lyžice majonézy. Podávame s opečeným pečivom potretým cesnakom.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com