Vyprážané plnené žemle
27.01.2024
VARENIE
- RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Sendvičové plátky alebo žemle plnené paštétou a vyprážané
v cestíčku sú dobrou voľbou na teplú večeru alebo pohostenie pri vínku.
Ingrediencie:
- 150 g paštéty
- 16 tenkých plátkov sendviča
- 60 g hrubej múky
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- olej
Príprava:
Z múky, vajec a mlieka vypracujeme v nádobe riedke cesto. Plátky sendviča alebo polovice rozkrojených žemlí navlhčíme vodou, potrieme tenkou vrstvou paštéty a vždy dve spojíme. Dvojice potom obalíme v cestíčku a na rozohriatom oleji vypražíme do zlatista. Podávame samostatne s čerstvou zeleninou, ale tento pokrm môžeme doplniť aj špenátovým či iným zeleninovým prívarkom ako plnohodnotný obed.
redakcia Doma a Rada