Vaječné krokety
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Vyprážané krokety zo zemiakov je nenáročné jedlo na čas i financie.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200000070-87c8787c89/vaje%C4%8Dn%C3%A9%20krokety_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 700 g zemiakov
- 200 g zeleného hrášku alebo inej zeleniny
- olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Uvarené a olúpané zemiaky roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a dobre premiešame. Pridáme varený alebo konzervovaný zelený hrášok (fazuľku, karotku). Zo zmesi sformujeme väčšie placky, ktoré vyprážame v rozpálenom tuku. Na každú krokety potom položíme volské oko, osolíme a hneď podávame.
Krokety môžeme pripraviť aj tak, že ich najprv obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a až potom vypražíme. Podávať ich môžeme rovnako s volským okom alebo s kôpkou praženice.
Tip: Krokety chutia výborne s čerstvým zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada