Vaječné krokety

27.01.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Vyprážané krokety zo zemiakov je nenáročné jedlo na čas i financie.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 700 g zemiakov
  • 200 g zeleného hrášku alebo inej zeleniny
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava:

Uvarené a olúpané zemiaky roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a dobre premiešame. Pridáme varený alebo konzervovaný zelený hrášok (fazuľku, karotku). Zo zmesi sformujeme väčšie placky, ktoré vyprážame v rozpálenom tuku. Na každú krokety potom položíme volské oko, osolíme a hneď podávame.

Krokety môžeme pripraviť aj tak, že ich najprv obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a až potom vypražíme. Podávať ich môžeme rovnako s volským okom alebo s kôpkou praženice.

Tip: Krokety chutia výborne s čerstvým zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada