Srnčia polievka s hubami

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Vývar zo srnčích kostí dodá polievke s hubami, zeleninou a zemiakmi výnimočnú chuť.

Ingrediencie:

  • 500 g srnčích (jeleních) kostí
  • 2 l vody
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 100 g zemiakov
  • 40 g masti alebo oleja
  • 150 g čerstvých húb
  • 1 veľká cibuľa
  • 40 g parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • celé i mleté čierne korenie
  • celé nové korenie
  • soľ

Príprava:

Dobre umyté kosti rozsekáme, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, cesnak, cibuľu a pri miernej teplote varíme približne 2 hodiny. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na kocky, dáme na rozohriaty olej, popražíme, zalejeme vodou, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme zemiaky pokrájané na kocky, huby nakrájané na tenké plátky a spolu dusíme domäkka. Vývar z kostí scedíme, pridáme k dusenej zelenine a spolu ešte povaríme. Polievku pred podávaním dochutíme strúhaným parmezánom.


redakcia Doma a Rada