Plnené zemiaky

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Hlavná potravina poteší milovníkov zemiakov, pridané mleté mäso však zabezpečí príťažlivú chuť a výdatnosť.

Ingrediencie:

  • 600 g väčších zemiakov
  • 200 g bravčového mäsa
  • 3 žemle
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • voda
  • soľ
  • 1 lyžička cukru
  • mleté čierne korenie
  • ocot


Príprava:

Očistené zemiaky vydlabeme. K zomletému mäsu primiešame namočené vytlačené žemle, vajce, soľ, korenie a postrúhanú cibuľu. Touto plnkou naplníme zemiaky, ktoré dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a mliekom, pridáme soľ, cukor a povaríme. Nakoniec okyslíme a pridáme k uduseným zemiakom. Podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada