Obložené vyprážané vajcia

27.01.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Netradičný recept na vyprážané vajcia, ktoré sme najprv uvarili v octovej vode, podávame s chrenovou omáčkou.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 700 ml vody
  • 100 ml octu
  • soľ
  • 60 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 60 g strúhanky
  • tuk na vyprážanie
  • 100 ml jogurtu
  • 20 g očisteného chrenu
  • práškový cukor
  • zelená petržlenová vňať
  • sterilizovaná uhorka
  • rajčiaky


Príprava:

Vodu s octom prevaríme a do vriacej tesne nad hladinou vyklopíme postupne všetky vajcia. Varíme pomaly asi 15 minút tak, aby vajcia vyplávali a nemuseli sa obracať. Uvarené vajcia preložíme pomocou lopatky do studenej osolenej vody a necháme vychladnúť. Vychladnuté osušíme, obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke a vypražíme. Jogurt vymiešame so strúhaným chrenom, trochou cukru a soli. Hotové vypražené vajcia polejeme chrenovou omáčkou a obložíme sterilizovanou i čerstvou zeleninou.

Poznámka: Namiesto sterilizovanej uhorky môžeme použiť sterilizovanú kapiu, fazuľku a mrkvu a rajčiaky vymeniť za čerstvé reďkovky.


redakcia Doma a Rada