Obložené chlebíčky so sardinkou

17.11.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Krajce sendviča natreté maslom, obložené sardinkou a ozdobené jemnou žĺtkovou penou a citrónom.

Ingrediencie:

  • 4 uvarené žĺtka
  • 120 g masla
  • sardelová pasta
  • citrónová šťava
  • 5 sendvičových plátkov
  • 40 g masla
  • 120 g sardiniek
  • 1 cibuľa
  • 1 citrón
  • 100 g jemnej žĺtkovej peny
  • zelená petržlenová vňať
  • kapia

Príprava:

Žĺtkovú penu si vyšľaháme zo žĺtkov z vajec uvarených natvrdo a zo 120 g masla a dochutíme ju sardelovou pastou, citrónovou šťavou a soľou. Plátky sendviča potrieme vymiešaným maslom a do stredu uložíme sardinku polovicu sardinky, z ktorej sme odstránili chrbtovú kosť. Žĺtkovú penu dáme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a po celom obvode nastriekame venček. Na jednu stranu uložíme kúsok kapie a koliesko citrónu a na opačnú pár koliesok cibule a lístok zelenej petržlenovej vňate.