Obložené chlebíčky so sardinkou
17.11.2024
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Krajce sendviča natreté maslom, obložené sardinkou a ozdobené jemnou žĺtkovou penou a citrónom.
Ingrediencie:
- 4 uvarené žĺtka
- 120 g masla
- sardelová pasta
- citrónová šťava
- 5 sendvičových plátkov
- 40 g masla
- 120 g sardiniek
- 1 cibuľa
- 1 citrón
- 100 g jemnej žĺtkovej peny
- zelená petržlenová vňať
- kapia
Príprava:
Žĺtkovú penu si vyšľaháme zo žĺtkov z vajec uvarených natvrdo a zo 120 g masla a dochutíme ju sardelovou pastou, citrónovou šťavou a soľou. Plátky sendviča potrieme vymiešaným maslom a do stredu uložíme sardinku polovicu sardinky, z ktorej sme odstránili chrbtovú kosť. Žĺtkovú penu dáme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a po celom obvode nastriekame venček. Na jednu stranu uložíme kúsok kapie a koliesko citrónu a na opačnú pár koliesok cibule a lístok zelenej petržlenovej vňate.