Kokosový puding s ovocnou omáčkou

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Šanca pre milovníkov pudingu a tropického ovocia. Kokos zakliaty v pudingovej formičke je osviežujúcim olovrantom alebo výborným letným dezertom.

Ingrediencie:

  • 4 bielky
  • 60 g práškového cukru
  • 20 g hrubej múky
  • 80 g kokosovej múčky
  • 20 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku


Ovocná omáčka:

  • 250 g ríbezlí (jahôd, malín)
  • 80 g práškového cukru
  • 125 ml sladkej smotany


Príprava:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a znovu dotuha vyšľaháme. Potom pridáme múku, kokosovú múčku, vlažný tuk a premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej pudingovej formy alebo menších formičiek, vložíme do nádoby s vodou, prikryjeme a varíme. Uvarený puding vyklopíme a podávame s ovocnou omáčkou. Tú si pripravíme tak, že pretreté ríbezle alebo iné ovocie rozmiešame s cukrom a sladkou smotanou.


redakcia Doma a Rada