Hovädzia pečeň na slanine
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Rezne z hovädzej pečene s hustou šťavou podávané s ryžou.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001013-18d5418d5a/pe%C4%8De%C5%88%20na%20slanine_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 400 g hovädzej pečene
- 40 g slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 10 g múky
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Na kocky pokrájanú a opraženú slaninu pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú necháme opiecť dosklovita. Potom pridáme pečeň pokrájanú na rezne, opečieme na oboch stranách a podlejeme vodou, okoreníme a dusíme. Keď pečeň mäkká, šťavu zahustíme hladkou múkou a ešte povaríme. A potom osolíme, inak by pečeň mohla stvrdnúť. Podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré a s kyslou uhorkou alebo s hlávkovým šalátom poliatym sladkokyslým nálevom.
redakcia Doma a Rada