Fazuľový guláš

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Mäsový guláš, ktorému nechýba rozmer racionálnej výživy – zdravá strukovina, konkrétne fazuľa.

Ingrediencie:

  • 300 g suchej bielej fazule
  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 50 g masti 2 cibule
  • olej
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • hladká múka


Príprava:

Suchú fazuľu umyjeme a namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju v rovnakej vode uvaríme a až pred dovarením osolíme. Medzitým si umyté hovädzie mäso pokrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno posekané cibule, primiešame červenú papriku a pokrájané mäso, ktoré osolíme a dusíme domäkka. Po dokončení zaprášime múkou kvôli zahusteniu mäsovej omáčky a napokon pridáme aj uvarenú a scedenú fazuľu. Podávame s chlebom.