Baranie na šťave
29.01.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Na prvý pohľad jednoduché gazdovské jedlo, v skutočnosti si po mäkkej baranine vylepšenej arómou údenej slaninky oblíže každý prsty.
Ingrediencie:
- 600 g baranieho mäsa
- 50 g slaniny
- 300 g zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- cibuľa
- masť
Príprava:
Umyté mäso vložíme do posolenej vriacej vody a varíme domäkka. Počas varenia pridáme očistené a pokrájané zemiaky, pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a na plátky pokrájanú slaninu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame. Varenú slaninu ešte opražíme na masti a zemiaky so šťavou prepasírujeme. Mäso zalejeme horúcou šťavou a navrch položíme slaninu. Podávame s chlebom.
redakcia Doma a Rada