Baranie na šťave

29.01.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Na prvý pohľad jednoduché gazdovské jedlo, v skutočnosti si po mäkkej baranine vylepšenej arómou údenej slaninky oblíže každý prsty.

Ingrediencie:

  • 600 g baranieho mäsa
  • 50 g slaniny
  • 300 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • masť

Príprava:

Umyté mäso vložíme do posolenej vriacej vody a varíme domäkka. Počas varenia pridáme očistené a pokrájané zemiaky, pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a na plátky pokrájanú slaninu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame. Varenú slaninu ešte opražíme na masti a zemiaky so šťavou prepasírujeme. Mäso zalejeme horúcou šťavou a navrch položíme slaninu. Podávame s chlebom.


redakcia Doma a Rada