Šalát Coleslaw
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Kapustovo-mrkvový šalát s majonézovým dressingom.

Ingrediencie:
- 1 biela hlávková kapusta
- 5 jarných cibuliek
- 2 mrkvy
- 1 jogurt
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica cukru
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Kapustu očistíme a nastrúhame alebo nadrobno nakrájame. Kapustu nesolíme a nežmýkame, musí zostať chrumkavá. Cibuľku nakrájame na kolieska a mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Všetky druhy zeleniny premiešame.
V miske zmiešame jogurt, majonézu, citrónovú šťavu, cukor, soľ a korenie a túto zálievku či dressing podľa vlastných predstáv dochutíme.
Dresingom zalejeme šalát, poriadne ho premiešame a vložíme na chvíľu do chladničky.
Podávame ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsu.
Poznámka: Šalát Coleslaw sa preslávil ako príloha v KFC a iných fastfoodoch k vyprážaným kúskom kurčaťa.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com