Pečené kurča na slanine
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Kurča so slaninou najprv dusíme a potom dopečieme.

Ingrediencie:
- 1 kurča
- soľ
- 100 g údenej slaniny
- rasca
- postrúhaná citrónová kôra
- 50 g masla
- olej na vymastenie pekáča
Príprava:
Kurča umyjeme, osušíme , osolíme zvonku i zvnútra a necháme pár hodín na chladnom mieste odležať. Slaninu pokrájame na tenké plátky, ktorými poprepichujeme prsia i stehná. Jenskú misu vymastíme olejom a vložíme do nej kurča chrbtom nadol. Potom ho posypeme rascou a citrónovou kôrou, poukladáme naň kúsky masla, podlejeme kuracím vývarom a prikryté v rúre udusíme. Počas dusenia ho párkrát polejeme vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké, slaninu odstránime a kurča dopečieme odokryté dočervena. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom alebo s kompótom.