Pečená tekvica
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zdravá a najmä chutná tekvica upečená v rúre.

Ingrediencie:
- tekvica
- soľ
- grilovacie korenie
- olej
- rozmarín
- tekvicové semiačka
- cesnakový olej
- pažítka
Príprava:
Tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
Kúsky osolíme a okoreníme a necháme asi 10 minút
postáť, potom ich uložíme na vymastený plech alebo plech vystlaný papierom na
pečenie (v tom prípade ich ešte pokvapkáme olejom) a pridáme pár vetvičiek
rozmarínu.
Pečieme vo vyhriatej rúry asi 20 minút.
Napokon pokvapkáme cesnakovým olejom, posypeme vylúpanými
tekvicovými semiačkami a dopečieme dozlatista (si 10 minút).
Hotové posypeme nasekanou pažítkou a podávame
s chlebom.
TIP: Pečená tekvica je výborná aj ako príloha k rôznym duseným a pečeným mäsovým pokrmom.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com