Pečená tekvica

12.09.2025

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE   Zdravá a najmä chutná tekvica upečená v rúre.

Ingrediencie:

  • tekvica
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • olej
  • rozmarín
  • tekvicové semiačka
  • cesnakový olej
  • pažítka

Príprava:

Tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
Kúsky osolíme a okoreníme a necháme asi 10 minút postáť, potom ich uložíme na vymastený plech alebo plech vystlaný papierom na pečenie (v tom prípade ich ešte pokvapkáme olejom) a pridáme pár vetvičiek rozmarínu.
Pečieme vo vyhriatej rúry asi 20 minút.
Napokon pokvapkáme cesnakovým olejom, posypeme vylúpanými tekvicovými semiačkami a dopečieme dozlatista (si 10 minút).
Hotové posypeme nasekanou pažítkou a podávame s chlebom.

TIP: Pečená tekvica je výborná aj ako príloha k rôznym duseným a pečeným mäsovým pokrmom.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com