Pečená kačica s čerešňami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Mäso z pečenej kačice prepojené s chuťou koňaku a čerešní.

Ingrediencie:
- 1 kačica
- 150 g masla
- 100 ml vývaru
- 1 bielok
- 500 ml červeného vína
- 100 ml koňaku 2 aromatické huby
- 2 karotky
- 200 g kompótových čerešní
- 1 menšia cibuľa
- zelená petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Na maslo dáme karotky a cibuľu pokrájané na kolieska, pridáme osolenú kačicu, zväzok petržlenovej vňate (môžeme pridať aj zelerovú), prikryjeme a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Počas pečenia často polievame. Keď je mäso mäkké, kačicu vyberieme a pokrájame. Šťavu precedíme, pridáme koňak a vývar (najlepšie teľací) a povaríme. Potom ho ešte precedíme cez plátno. Nakrájané mäso obložíme vykôstkovanými čerešňami, polejeme šťavou a ozdobíme hubami a kolieskami uvareného bielka. Podávame so zemiakovou kašou s kompótom podľa vlastného výberu.
redakcia Doma a Rada

