Pečená kačica s čerešňami

16.11.2025

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Mäso z pečenej kačice prepojené s chuťou koňaku a čerešní.

Ingrediencie:  

  • 1 kačica
  • 150 g masla 
  • 100 ml vývaru
  • 1 bielok 
  • 500 ml červeného vína 
  • 100 ml koňaku 2 aromatické huby 
  • 2 karotky 
  • 200 g kompótových čerešní 
  • 1 menšia cibuľa 
  • zelená petržlenová vňať 
  • soľ

Príprava:

Na maslo dáme karotky a cibuľu pokrájané na kolieska, pridáme osolenú kačicu, zväzok petržlenovej vňate (môžeme pridať aj zelerovú), prikryjeme a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Počas pečenia často polievame. Keď je mäso mäkké, kačicu vyberieme a pokrájame. Šťavu precedíme, pridáme koňak a vývar (najlepšie teľací) a povaríme. Potom ho ešte precedíme cez plátno. Nakrájané mäso obložíme vykôstkovanými čerešňami, polejeme šťavou a ozdobíme hubami a kolieskami uvareného bielka. Podávame so zemiakovou kašou s kompótom podľa vlastného výberu.


redakcia Doma a Rada