Hríbová omeleta

26.07.2025

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Omelety na chatársky spôsob. Čerstvo nazbierané hríby môžu byť hlavnou ingredienciou chutnej plnky.

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 4 lyžice oleja
  • 2 lyžice mlieka
  • 160 g hríbov
  • olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava:

Najprv si pripravíme hríbovú plnku. Na oleji opražíme posekanú cibuľu a pridáme umyté a pokrájané hríby, ktoré okoreníme a osolíme. Podliate trochou vody dusíme. Hotové budú, keď zmäknú a zbytočná šťava sa vyparí. Vajcia rozšľaháme s mliekom a trochou soli a na vymastenej rozohriatej panvici pečieme postupne omelety. Tie potom plníme hríbovou plnkou a ozdobíme šalátom a paradajkami.


redakcia Doma a Rada