Hovädzie plnené vajcami

04.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY     Mäso a vajcia, to všetko už na Veľkú noc môžeme. Výborný recept na sviatočnú kombináciu.

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • 3 vajcia
  • olej
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hladká múka

Príprava:

Hovädzie mäso umyjeme a urobíme doň v smere vlákien otvor, ktorý naplníme natvrdo uvarenými a olúpanými vajcami s odrezanými koncami, aby sme pri konečnom reze mali všade okrem bielka aj žĺtko. Otvor zašijeme a mäso na oleji sprudka na každej strane opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľu a trochu opražíme, potom mäso osolíme i okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom alebo horúcou vodou. Prikryté dusíme a keď je takmer mäkké, dáme ho odokryté zapiecť dočervena do rúry. Upečené ho vyberieme zo šťavy, niť odstránime a mäso pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou a pri servírovaní ňou plátky mäsa polejeme. Ako prílohu podávame zemiaky.


redakcia Doma a Rada