Hovädzie plnené vajcami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Mäso a vajcia, to všetko už na Veľkú noc môžeme. Výborný recept na sviatočnú kombináciu.
Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
- 3 vajcia
- olej
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- hladká múka
Príprava:
Hovädzie mäso umyjeme a urobíme doň v smere vlákien otvor, ktorý naplníme natvrdo uvarenými a olúpanými vajcami s odrezanými koncami, aby sme pri konečnom reze mali všade okrem bielka aj žĺtko. Otvor zašijeme a mäso na oleji sprudka na každej strane opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľu a trochu opražíme, potom mäso osolíme i okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom alebo horúcou vodou. Prikryté dusíme a keď je takmer mäkké, dáme ho odokryté zapiecť dočervena do rúry. Upečené ho vyberieme zo šťavy, niť odstránime a mäso pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou a pri servírovaní ňou plátky mäsa polejeme. Ako prílohu podávame zemiaky.
redakcia Doma a Rada