VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: goodfon)


Náš tip



Brusnice do koláča i do čaju

Brusnice využívali v kuchyni hojne už naše staré mamy, my ich znovu objavujeme. Okrem toho, že sú chutné ako sušené, zároveň majú aj liečivé účinky. Pomáhajú napríklad pri zápale močových ciest. Môžeme si ich pridať do horúceho čaju ako sladidlo, alebo ich použiť pri príprave vareného vína.  Dá sa z nich z nich vykúzliť brusnicový koláč, hruškový múčnik s brusnicovou mrveničkou alebo slimáčiky s brusnicovou náplňou. A aktuálne sú i jablká plnené brusnicami podávané k pečenej kačici.


 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.
 

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Jablká v cestíčku


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Divina na tanieri


Pečená tekvica


Pozor na orechy!


Kačacina či husacina