VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: everystockphoto)


Náš tip


Upečme si chlieb doma sami

Teraz, keď si pre krízovú situáciu s možnou nákazou koronavírusom nosíme z obchodu čerstvý menej často, môžeme si pripraviť toto základné jedlo našich predkov vo vlastnej réžii. Niekto uprednostní špaldový chlieb, iný začne jednoduchým receptom na chlebové cesto bez miesenia. Milovníkom talianskej kuchyne ulahodí určite chlebík s mozzarellou a pestom z medvedieho cesnaku, ktorý už začína rásť. A šancu inšpirovať sa majú aj tí, ktorí si na raňajky dajú najradšej chrumkavé žemličky alebo francúzsky croissant. Najprv sa však treba trochu zoznámiť s kysnutým cestom, aby sa nám vydarilo.


 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Kysnuté cesto


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Nátierka zachráni


Problém s celiakiou


Volské oko


Zdravé rajčiaky