Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Špargľu si ľudstvo doprialo už v dobe 3000 rokov pred naším letopočtom, napriek tomu sa v slovenskej kuchyni neudomácnila tak ako kapusta či zemiaky. Najvyšší čas ten stratený čas dohnať. Dôvodom je okrem lahodnej chuti aj priaznivý účinok na zdravie.

VARENIE - POTRAVINY Pulty na trhoch i v supermarketoch sa už plnia jarnou zeleninou a nechýbajú ani viazaničky reďkovky. Inšpiratívne pre všetkých, ktorí sa tešili na prvé druhy sezónnej zeleniny pre ich výnimočnú chuť, i pre tých, ktorí vedia dosť o zdravej výžive.

VARENIE - POTRAVINY Datle sú starodávnou potravinou, ktorá si svoje miesto v jedálničku zachovala dodnes. A svoje pôsobenie rozšírila na celý svet. Už nie je iba bežnou súčasťou stravovacích zvykov obyvateľov severnej Afriky a Ázie, ale pochutnávajú si na nej aj Fíni či Slováci. Minimálne na Vianoce. V skutočnosti by sme mali dať datliam priestor...