Zeleninová polievka s medvedím cesnakom

09.03.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Chutná jarná polievka zo zeleniny a zemiakov ochutená medvedím cesnakom.

Ingrediencie:

  • 1 pór
  • 2 menšie kaleráby
  • 2 mrkvy
  • 4 zemiaky
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • asi 6 listov medvedieho cesnaku

Príprava:

Na oleji opražíme pokrájaný pór, mrkvu i kaleráby. Pridáme soľ, mleté čierne korenie i mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou. Po 10 minútach varenia pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a všetko uvaríme domäkka. Napokon pridáme 2 tretiny posekaných listov medvedieho cesnaku. Zvyšok medvedieho cesnaku pridávame na každú porciu v tanieri tesne pred podávaním.

TIP: Polievku možno po uvarení aj rozmixovať a podávať ako hustejší krém, ktorý napokon prizdobíme pokrájanými listami medvedieho cesnaku.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com