Rebarborová bábovka

17.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Sezónna bábovka s ovocnou príchuťou a polevou.

Ingrediencie:

  • 500 g rebarbory
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček citrónovej kôry
  • 5 vajec
  • 380 g hladkej múky
  • 4 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 balíček svetlej polevy

Príprava:

Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 60 minút. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com