Vitamíny z črepníka

Nepotrebujeme nevyhnutne poľné lány či záhradné záhony. Čerstvú zeleninu si môžeme vypestovať aj v črepníku na lodžii. A zmestí sa do neho aj exotický svet citrónovníka. S bylinkami vystačíme aj bez balkóna. Arómu a chuť, ktorá vylepší omáčku, polievku či pečenú sekanú, si môžeme dopestovať na poličke v kuchyni.                                      (foto: www.pixabay.com)


Články

13.06.2019 13:28

Vlastné ovocie aj bez záhrady

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Už nemusíme vlastniť niekoľkoárovú záhradu, aby sme si vypestovali vitamíny na balkóne. Ak...

Celý článok

—————

29.05.2019 16:55

Mangold namiesto špenátu

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Mangold nie je až tak známy druh zeleniny v našich končinách, pochádza zo Stredomoria, ale...

Celý článok

—————


Čas pre bylinkovú žatvu

Mnohí neodolajú a okrem kvitnúcich izbových rastliniek pestujú aj bylinky. Kto by odolal ich vôni či talentu ochutiť úžasne jedlo. A zelená záplava bazalky, rozmarínu či tymianu býva sympatickou dekoráciou na kuchynskej poličke. Vieme však bylinky správne zbierať a po úspešnej žatve ich aj uskladniť, aby sme z nich mohli profitovať aj v zime?


Zdravie z klíčkov


Počas celého roka

 


Trúfnime si na citrusy


Overený rozmarín

  


Po sezóne

Rajčiaky sú jednoročná rastlina, ktorá vydrží od jari do neskorej jesene. Ešte pre príchodom mrazov ju vyberieme zo zeme aj s koreňmi a zavesíme do chladnej komory alebo pivnice. Zostávajúce plody sa tak lepšie uchovajú. Keď oberieme posledné, rastlinu zlikvidujeme.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Zimné vňate


Mexické chute


Mangold ako špenát