Správna  výživa


Články

14.09.2023 21:51

Chutná cvikla plná vitamínov

Varenie – Správna výživa   Cvikla alebo červená repa je vynikajúci zdroj vlákniny, vitamínov C a E a minerálov, najmä kremíka, draslíka, horčíka, medi, zinku, jódu a vápnika. Preto bola už...

Celý článok

—————

16.07.2023 20:52

Letné melónové osvieženie

Varenie – Správna výživa   K letu patrí aj sezónne ovocie a v prvom rade melón, ktorý aj v najväčšej horúčave príjemne osvieži. Navyše dodá vitamíny A, B a C...

Celý článok

—————

02.06.2023 16:39

Doprajte si vitamíny skorého leta

Varenie - Správna výživa   Leto nie je len synonymom slnka a oddychu pri vode, ale aj vône ovocia, ktoré nám príroda nadeľuje od začiatku sezóny. Dopriať si ho napriek cenám, z roka na...

Celý článok

—————

18.05.2023 20:18

Jedálniček diabetika šitý na mieru

Varenie – Správna výživa   Cukrovka je choroba látkovej premeny, porucha premieňať a správne v organizme využiť hlavne cukry, ktoré sa potom hromadia v krvi. Príčinou je nedostatok...

Celý článok

—————


Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme



Viac tu: https://domarada.webnode.sk/varenie/skladovanie/

Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme



Viac tu: https://domarada.webnode.sk/varenie/skladovanie/

Vybrali sme



Divina na tanieri

Jesenné halali, poľovačky možno len pre zasvätených, ale s konečným efektom aj pre iných – divina na tanieri. Najviac ju milujú Francúzi, ale na marinovanej srňacine si pochutnáte aj vy. Alebo sa rozhodnete pre diviačie rezne na cibuli, srnčie na smotane či danielie ražniči? V každom prípade nezabudnite, že zverina sa vyžaduje špeciálny prístup. Napríklad marinovanie výrazne zlepší jej chuťové vlastnosti.



Kontakt

magazín Doma a Rada


To chce diétu!

29.08.2011 19:23

Črevné ochorenia

Celý článok

—————

29.08.2011 19:20

Dna a močové kamene

Celý článok

—————

29.08.2011 19:14

Strata hmotnosti a podvýživa

Celý článok

—————


Čo je dobré pre...?

20.10.2015 06:50

Kosti

Celý článok

—————

10.01.2015 14:36

Pečeň

Celý článok

—————

20.01.2014 16:18

Krv

Celý článok

—————

11.06.2013 13:22

Koža

Celý článok

—————