Správna  výživa


Články

20.04.2022 18:59

Zdolávame horu cukru

Varenie – Správna výživa   Profesionálni horolezci nie sme ani zďaleka a predsa si trúfame na svoj súkromný Mont Everest - sladkú horu, ktorou sa celý život kŕmime. Nie je to medovníková...

Celý článok

—————

11.03.2022 20:54

Staré zemiaky sú hrozbou pre zdravie

Varenie – Správna výživa   Práve teraz, keď už sa črtá nádej na novú úrodu rôznych potravín, je tento problém aktuálny. Mnohí majú v domácej pivnici alebo v komore ešte zopár kilogramov...

Celý článok

—————

04.03.2022 13:20

Surové nie je vždy zdravé

Varenie – Správna výživa   Teraz sa možno urazia priaznivci surovej stravy, pred ktorými nezostane celá žiadna mrkva či kaleráb. Niektoré plodiny sú však zdrojom nebezpečných látok, ak nie sú...

Celý článok

—————


Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme



Viac tu: https://domarada.webnode.sk/varenie/skladovanie/

Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme



Viac tu: https://domarada.webnode.sk/varenie/skladovanie/

Vybrali sme



Chutná a zdravá špargľa

Špargľa, ktorá sa začína uplatňovať aj v slovenskej kuchyni, je zdroj látok dôležitých pre zdravie. Ako ju vlastne čistiť a spracovať v kuchyni? Aby sme boli so špargľou na tanieri šťastnejší a štíhlejší. Je hodná svojho mena kráľovská aj preto, že je veľmi inšpiratívna.



Kontakt

magazín Doma a Rada


To chce diétu!

26.05.2016 21:29

Potravinová alergia

Celý článok

—————

29.08.2011 21:24

Celiakia

Celý článok

—————

29.08.2011 21:21

Cukrovka

Celý článok

—————

29.08.2011 21:17

Srdcovo-cievne ťažkosti

Celý článok

—————


Čo je dobré pre...?

20.10.2015 06:50

Kosti

Celý článok

—————

10.01.2015 14:36

Pečeň

Celý článok

—————

20.01.2014 16:18

Krv

Celý článok

—————

11.06.2013 13:22

Koža

Celý článok

—————