Skladovanie


Články

24.01.2022 15:45

Syry skladujte správne

Varenie – Skladovanie   Kto by odolal originálnej chuti eidamu alebo čerstvej mozarelly? Syry si zvykneme dopriať na raňajky alebo na večeru, často ich používame pri príprave...

Celý článok

—————

19.07.2021 14:29

Návraty k domácej čalamáde

Varenie – Skladovanie   V záhradke všetko utešene zreje a aj trhoviská ponúkajú plné pulty, výborné obdobie pre zaváranie kyslých príloh. Čo takto sa vrátiť ku...

Celý článok

—————

08.02.2021 15:32

Za dverami komory

Varenie - Skladovanie   Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na pavlači a zablúdiť do veľkej komory s výnimočnou vôňou. Aróma...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Ako naložiť s uhorkami

Mnohé gazdinky už nachystali šík zaváracích pohárov a obzerajú sa po dobrom predajcovi kvalitných nakladačiek. Treba si urobiť zásoby uhoriek v sladkokyslom náleve. A aj keď mnohí majú vlastnú osvedčenú receptúru, nezaškodí pár dobrých rád na zlepšenie konečnej chuti a tiež niekoľko tipov, aby sa zaváranina skutočne vydarila.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme natlačené v porcelánovej alebo smaltovanej nádobe zaliate masťou, prikryté celofánom a umiestnené v tmavej a chladnej miestnosti. Banány do chladničky nepatria, pretože pri nízkej teplote začnú hnednúť. Lepšie je ich zavesiť v komore špičkou smerom dolu. Ak do oleja prisypeme štipku soli, zostane riedky...

Viac

—————