Skladovanie
Články
19.09.2023 16:52
Viete kvasiť kapustu?
Varenie - Skladovanie
Aj keď si balenú kyslú kapustu môžeme kúpiť v obchode a sudovú na trhovisku, mnohí si zvyknú naložiť vlastné zásoby tejto zimnej pochúťky. Majú pre to hneď dva...
—————
02.12.2022 18:11
Ako skladovať vianočné sladkosti
Varenie – Skladovanie
S vianočným pečivom a koláčikmi si dáme skutočne veľa námahy a ani finančná investícia nie je zanedbateľná. Preto je dôležité ich správne uložiť, aby nám...
—————
17.09.2022 16:35
Najsladší je ovocný sirup
Varenie – Skladovanie
Opäť raz riešime, čo s úrodou ovocia v záhrade. Už máme zásoby kompótu i džemu, ponúkajú sa aj ďalšie možnosti. Tí, ktorí pred bublinkovými a kolovými...
—————
Aspoň za misku kyslej kapusty
V jeseni si robíme zásoby na zimu. Vrátane spracovania kapusty na kvasenú, ktorá je základom slovenských jedál, akou je i tradičná kvaska či bravčové gule v kyslej kapuste. Kyslá kapusta aj zdrojom vitamínov a probiotík, ktorými úspešne posilňujeme obranyschopnosť. To pochopili už naši predkovia, preto kvasenie kapusty má tradíciu aj u iných národov. Niektorým pacientom však táto zdravá potravina škodí.
Pomôžeme, poradíme ...
Prosté, ale geniálne
Varenie - Skladovanie
Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu.
Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny.
Škvarky odkladáme natlačené v porcelánovej alebo smaltovanej nádobe zaliate masťou, prikryté celofánom a umiestnené v tmavej a chladnej miestnosti.
Banány do chladničky nepatria, pretože pri nízkej teplote začnú hnednúť. Lepšie je ich zavesiť v komore špičkou smerom dolu.
Ak do oleja...
—————