Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

19.07.2021 14:29

Návraty k domácej čalamáde

Varenie – Skladovanie   V záhradke všetko utešene zreje a aj trhoviská ponúkajú plné pulty, výborné obdobie pre zaváranie kyslých príloh. Čo...

Celý článok

—————

08.02.2021 15:32

Za dverami komory

Varenie - Skladovanie   Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na pavlači a zablúdiť do veľkej komory s...

Celý článok

—————


Džemovanie za sporákom

Ovocie pekne dozrieva, aj zelenine sa darí, zaváracia sezóna  je v plnom prúde. V mnohých domácnostiach sa s radosťou nakladá a sterilizuje, veď najlepšie sú domáce kyslé uhorky či čalamáda. Alebo sa džemuje za sporákom. Nie v rytme disko, zato rovnako ochotne, veď konzumovať ovocné dobroty chceme aj po sezóne. A aké máme vôbec možnosti zachovať vlastnosti množstvo zeleninových minerálov a ovocných vitamínov čo najdlhšie?


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček...

Viac

—————


Za dverami komory


Slivkové gule


Len čerstvé plody


V chladničke


Ovocný ocot


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu

Facebook


Čerešňová úroda


Sušíme papriku


Domáci burčiak

  


Cesnaková aróma


Šípkové víno