Skladovanie


Články

19.07.2021 14:29

Návraty k domácej čalamáde

Varenie – Skladovanie   V záhradke všetko utešene zreje a aj trhoviská ponúkajú plné pulty, výborné obdobie pre zaváranie kyslých príloh. Čo takto sa vrátiť ku...

Celý článok

—————

08.02.2021 15:32

Za dverami komory

Varenie - Skladovanie   Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na pavlači a zablúdiť do veľkej komory s výnimočnou vôňou. Aróma...

Celý článok

—————

27.01.2021 11:26

Špeciálne koreninové zmesi

Varenie – Skladovanie   Koreniny boli v minulosti jednou z najdrahších položiek domáceho rozpočtu. Dnes sú už bežnou súčasťou zásob každej kuchyne. Jazykom...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Aspoň za misku kyslej kapusty

V jeseni si robíme zásoby na zimu. Vrátane spracovania kapusty na kvasenú, ktorá je základom slovenských jedál, akou je i tradičná kvaska či bravčové gule v kyslej kapuste. Kyslá kapusta aj zdrojom vitamínov a probiotík, ktorými úspešne posilňujeme obranyschopnosť. To pochopili už naši predkovia, preto kvasenie kapusty má tradíciu aj u iných národov. Niektorým pacientom však táto zdravá potravina škodí.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme natlačené v porcelánovej alebo smaltovanej nádobe zaliate masťou, prikryté celofánom a umiestnené v tmavej a chladnej miestnosti. Banány do chladničky nepatria, pretože pri nízkej teplote začnú hnednúť. Lepšie je ich zavesiť v komore špičkou smerom dolu. Ak do oleja prisypeme štipku soli, zostane riedky a priezračný. Dostali...

Viac

—————