Skladovanie


Články

19.09.2023 16:52

Viete kvasiť kapustu?

Varenie - Skladovanie   Aj keď si balenú kyslú kapustu môžeme kúpiť v obchode a sudovú na trhovisku, mnohí si zvyknú naložiť vlastné zásoby tejto zimnej pochúťky. Majú pre to hneď dva...

Celý článok

—————

02.12.2022 18:11

Ako skladovať vianočné sladkosti

Varenie – Skladovanie   S vianočným pečivom a koláčikmi si dáme skutočne veľa námahy a ani finančná investícia nie je zanedbateľná. Preto je dôležité ich správne uložiť, aby nám...

Celý článok

—————

17.09.2022 16:35

Najsladší je ovocný sirup

Varenie – Skladovanie   Opäť raz riešime, čo s úrodou ovocia v záhrade. Už máme zásoby kompótu i džemu, ponúkajú sa aj ďalšie možnosti. Tí, ktorí pred bublinkovými a kolovými...

Celý článok

—————



Aspoň za misku kyslej kapusty

V jeseni si robíme zásoby na zimu. Vrátane spracovania kapusty na kvasenú, ktorá je základom slovenských jedál, akou je i tradičná kvaska či bravčové gule v kyslej kapuste. Kyslá kapusta aj zdrojom vitamínov a probiotík, ktorými úspešne posilňujeme obranyschopnosť. To pochopili už naši predkovia, preto kvasenie kapusty má tradíciu aj u iných národov. Niektorým pacientom však táto zdravá potravina škodí.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme natlačené v porcelánovej alebo smaltovanej nádobe zaliate masťou, prikryté celofánom a umiestnené v tmavej a chladnej miestnosti. Banány do chladničky nepatria, pretože pri nízkej teplote začnú hnednúť. Lepšie je ich zavesiť v komore špičkou smerom dolu. Ak do oleja...

Viac

—————