Skladovanie
Články
24.01.2022 15:45
Syry skladujte správne
Varenie – Skladovanie
Kto by odolal originálnej chuti eidamu alebo čerstvej mozarelly? Syry si zvykneme dopriať na raňajky alebo na večeru, často ich používame pri príprave...
—————
19.07.2021 14:29
Návraty k domácej čalamáde
Varenie – Skladovanie
V záhradke všetko utešene zreje a aj trhoviská ponúkajú plné pulty, výborné obdobie pre zaváranie kyslých príloh. Čo takto sa vrátiť ku...
—————
08.02.2021 15:32
Za dverami komory
Varenie - Skladovanie
Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na pavlači a zablúdiť do veľkej komory s výnimočnou vôňou. Aróma...
—————
Vybrali sme
Ako naložiť s uhorkami
Mnohé gazdinky už nachystali šík zaváracích pohárov a obzerajú sa po dobrom predajcovi kvalitných nakladačiek. Treba si urobiť zásoby uhoriek v sladkokyslom náleve. A aj keď mnohí majú vlastnú osvedčenú receptúru, nezaškodí pár dobrých rád na zlepšenie konečnej chuti a tiež niekoľko tipov, aby sa zaváranina skutočne vydarila.
Pomôžeme, poradíme ...
Prosté, ale geniálne
Varenie - Skladovanie
Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu.
Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny.
Škvarky odkladáme natlačené v porcelánovej alebo smaltovanej nádobe zaliate masťou, prikryté celofánom a umiestnené v tmavej a chladnej miestnosti.
Banány do chladničky nepatria, pretože pri nízkej teplote začnú hnednúť. Lepšie je ich zavesiť v komore špičkou smerom dolu.
Ak do oleja prisypeme štipku soli, zostane riedky...
—————