Polievky
Pri jedle je dôležitý základ, grunt a tým bola podľa našich starých mám polievka. Netreba vždy zapraženú, stačí ľahký vývar alebo zeleninovú, aby sme zvládli aj druhý chod. Alebo sýtou strukovinovou polievkou, ktorá si pýta aj pár kúskov chlebíka, môžeme nahradiť večeru. Prípadne si naložiť menšiu porciu.
Recepty
Jelenia ragú polievka s hráškom
—————
Fazuľová polievka s klobásou
—————
Kapustnica vždy inak
Je veľmi dôležité, akú polievku si do novoročného taniera nalejeme naberačkou. Veď k našej typickej nás viažu spomienky z detstva, ktoré nám nikto nikdy z pamäti nevymaže. Preto nedáme dopustiť na recept, ktorý varila naša mama a rovnaký chystáme každý rok aj sami. Jedno, či to bude kapustnica s mäsom, so smotanou alebo oravská kapustnica. Hlavne, že je to tá naša.
WEB pre celú rodinu