Rady z kuchyne
Nedarí sa nám pripraviť dobrá domáca majonéza a vrchnáky zaváracích pohárov sa vždy ako naschvál zaseknú? Pomôžeme odstraňovať všetky drobné i väčšie nehody v kuchyni a poradíme navyše, čo by nemalo chýbať v základnej kuchynskej výbave alebo ako sa zbaviť výrazných pachov po kuchtení. Odtajníme tiež múdre finty, ako otvárať ustrice alebo úspešne ošúpať gaštany. A mnohé ďalšie.
(foto: pixabay)
Vybrali sme
Články
Valentínska pizza z lásky
—————
Vanilka vzácna rovnako ako šafran?
—————
Zelenina na pracovnej doske
Paprika čerstvo odtrhnutá alebo odrezaný listový šalát, také chutia najviac. Teraz na konci zimy by sme si zeleninu mali dopriať čo najčastejšie. Či už uvaríme zeleninovú polievku alebo si pripravíme správne kombinovaný šalát a tiež chutnú zálievku. Vieme však s plodmi správne manipulovať, aby sme nestrácali vzácne vitamíny? Šikovné finty pomožu sa v tejto fáze varenia zorientovať.
Vysypané zo zástery
... a odskúšané, preverené
—————
Riady do mikrovlnky
Pri ohrievaní jedla v mikrovlnnej rúre by sme nemali používať taniere so zlatou alebo striebornou dekoráciou, pretože tieto kovy sú vodivé a preto hrozí elektrický výboj. Nepatria tam ani nádoby zo skla alebo kovu. Vhodné sú všetky riady z porcelánu, keramiky a plastu.
WEB pre celú rodinu
Problémy s obalmi
Aj vy sa často hneváte pri manipulácii s tetrapackom, keď vám neplánovite vyšpľachne na obrus či nohavice pomarančový džús alebo mlieko? Ľahká pomoc. Stačí na opačnej strane, ako na krabicovom mlieku urobíme otvor, vyvŕtať dve dierky a fyzika nám pomôže, aby ani kvapka nevyšla nazmar.