Rady z kuchyne
Články
23.02.2023 14:08
Poznáte zemiakové špeciality od McCain?
Varenie – Rady z kuchyne
Rodina a spoločne strávené chvíle sú to najcennejšie v živote každého z nás. Viete, že tie najlepšie rodinné rozhovory sa dejú za...
—————
22.02.2023 14:41
Problémy s mrazničkou?
Varenie – Rady z kuchyne
... nemusia byť. Aj keď nemáte moderný typ vybavený systémom automatického rozmrazovania, nemusíte mať hlavu v smútku. Možno vás hnevá...
—————
22.01.2023 18:40
Spolu chutí všetko lepšie
Varenie – Rady do kuchyne
A platí to pri každej príležitosti. Dobré jedlo chutí vždy lepšie, ak ho vychutnávame v spoločnosti našich blízkych a priateľov....
—————
Vybrali sme
Čaj nielen o piatej
Čaj, ktorý sa pije už tisícročia, je obľúbený nápoj. Patrí aj k anglickým spoločenským tradíciám, ale svoje čajové zvyklosti majú aj mnohé iné národy. Čaj pijeme pre pôžitok, pre krásu, ale aj pre zdravie, napríklad klasický čierny čaj. Dokonca ním ratujeme unavené oči a ubolenú hlavu. A viete, ako ho správne pripraviť a tiež uskladňovať?
Vysypané zo zástery
... a odskúšané, preverené
Varenie - Rady z kuchyne
Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice.
Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký čas do mrazničky, ale neošúpaný.
Kto by odolal zemiakovým plackám, ale pre ostrúhané hánky prstov sa ich mnohí radšej vzdajú. Ľahká pomoc. Na postrúhanie zemiakov použijeme mlynček na mäso alebo strúhanku.
Mozarella patrí k mäkkým druhom syra a ťažko z nej nakrájame tenké, esteticky pôsobiace, plátky. Ak ju však vložíme ešte zabalenú na 10 minút do mrazničky, pôjde to omnoho ľahšie.
Keď čakáme...
—————