Rady z kuchyne
Nedarí sa nám pripraviť dobrá domáca majonéza a vrchnáky zaváracích pohárov sa vždy ako naschvál zaseknú? Pomôžeme odstraňovať všetky drobné i väčšie nehody v kuchyni a poradíme navyše, čo by nemalo chýbať v základnej kuchynskej výbave alebo ako sa zbaviť výrazných pachov po kuchtení. Odtajníme tiež múdre finty, ako otvárať ustrice alebo úspešne ošúpať gaštany. A mnohé ďalšie.
(foto: pixabay)
Vybrali sme
Články
Brusnice v kuchyni
—————
Prípitok podľa domáceho receptu
—————
Trendové hranolčeky
—————
Ako si uľahčiť vianočné pečenie?
Sviatky sa blížia, mnohé gazdinky lovia v kuchárskych knihách obľúbené receptúry na vianočné pečivo. Zídu sa preto užitočné rady k príprave cesta i skladovaniu keksov. A viete zamiesiť dobré medovníkové cesto alebo urobiť kvalitnú polevu na hotové medovníčky?
Vysypané zo zástery
... a odskúšané, preverené
—————
Riady do mikrovlnky
Pri ohrievaní jedla v mikrovlnnej rúre by sme nemali používať taniere so zlatou alebo striebornou dekoráciou, pretože tieto kovy sú vodivé a preto hrozí elektrický výboj. Nepatria tam ani nádoby zo skla alebo kovu. Vhodné sú všetky riady z porcelánu, keramiky a plastu.
WEB pre celú rodinu
Problémy s obalmi
Aj vy sa často hneváte pri manipulácii s tetrapackom, keď vám neplánovite vyšpľachne na obrus či nohavice pomarančový džús alebo mlieko? Ľahká pomoc. Stačí na opačnej strane, ako na krabicovom mlieku urobíme otvor, vyvŕtať dve dierky a fyzika nám pomôže, aby ani kvapka nevyšla nazmar.