Rady z kuchyne


Články

14.01.2022 16:20

V zime zahreje horúca čokoláda

Varenie – Rady z kuchyne   V lete zmrzlinový pohár a v zime šálka bylinkového čaju alebo horúcej čokolády. Tak to má byť. Už chýba len sa naučiť urobiť skutočne dobrý sladký...

Celý článok

—————

29.12.2021 18:50

Punč patrí k zimným mesiacom

Varenie – Rady z kuchyne   Ak prituhlo a mráz zachádza za nechty, je dobré sa zahriať teplým nápojom. Ponúka sa celá škála účinných prostriedkov na rozprúdenie krvi. Môžeme sa...

Celý článok

—————

28.12.2021 20:52

Grog i bombardino pre mrazivé dni

Varenie – Rady do kuchyne   Proti chladu máme rôzne zbrane. Rozžhavený radiátor alebo niekoľko vrstiev oblečenia, no i teplé nápoje, ktoré vedia zohriať aj zvnútra. Okrem klasického...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Vermut z ryže a becherovka z byliniek

Obľúbené nápoje si môžeme pripraviť aj v domácich podmienkach. Či už horkastú bylinkovú becherovku alebo sladký vaječný koňak, ktorý by na sviatočnom stole nemal určite chýbať. Prípadne ideálny aperitív - vermut a cinzano. Vianočné sviatky sú pred nami, a pretože niektoré receptúry sú náročnejšie na čas, je správna doba na prípravu nápojov.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký čas do mrazničky, ale neošúpaný. Kto by odolal zemiakovým plackám, ale pre ostrúhané hánky prstov sa ich mnohí radšej vzdajú. Ľahká pomoc. Na postrúhanie zemiakov použijeme mlynček na mäso alebo strúhanku. Mozarella patrí k mäkkým druhom syra a ťažko z nej nakrájame tenké, esteticky pôsobiace, plátky. Ak ju však vložíme ešte zabalenú na 10 minút do mrazničky, pôjde to...

Viac

—————