Rady z kuchyne


Články

28.09.2021 16:23

Ne jesennú túru s kvalitnou termoskou

Varenie – Rady z kuchyne   Kontaktu s prírodou sa neradi vzdávame, aj keď sa ochladí. Nechceme meniť životný štýl, ku ktorému patria aj výšľapy do lesa či prechádzky horským parkom s...

Celý článok

—————

23.09.2021 20:04

Pre vôňu pečených gaštanov

Varenie - Rady z kuchyne   Kto by len takému neodolateľnému pokušeniu odolal. A tak vytiahneme mincu z peňaženky a prekvapení po každý raz znovu konštatujeme, ako málo...

Celý článok

—————

08.09.2021 15:52

Čo najviac citrónovej šťavy

Varenie – Rady z kuchyne   Potrebujeme na prípravu omáčky alebo krému do piškótovej rolády citrónovú šťavu? Zo stredne veľkého citróna máme šancu získať asi 3 lyžice tejto pochutiny....

Celý článok

—————


Vybrali sme



Máte radi tekvicové semiačka?

Tekvicové semiačka sú bohatým zdrojom minerálov a posilňujú naše srdce. Teraz na jeseň, keď zrejú tekvice, si môžeme ochutené pražené semiačka na zobkanie pripraviť doma sami.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký čas do mrazničky, ale neošúpaný. Kto by odolal zemiakovým plackám, ale pre ostrúhané hánky prstov sa ich mnohí radšej vzdajú. Ľahká pomoc. Na postrúhanie zemiakov použijeme mlynček na mäso alebo strúhanku. Mozarella patrí k mäkkým druhom syra a ťažko z nej nakrájame tenké, esteticky pôsobiace, plátky. Ak ju však vložíme ešte zabalenú na 10 minút do mrazničky, pôjde to...

Viac

—————