Rady z kuchyne


Články

29.06.2022 14:55

Ktoré potraviny oplachovať a ktoré nie?

Varenie – Rady z kuchyne   Rozmýšľate občas, či umyť pred varením šampiňóny alebo uvarené cestoviny? Ak si nie ste istí, poradíme vám. V každom prípade ÁNO platí pre... ... ryžu, lebo...

Celý článok

—————

08.04.2022 10:52

Slávnostne aj bez kúpačov?

Varenie – Rady z kuchyne   V minulých dvoch rokoch sme dvere kúpačom a rodinným návštevám z dôvodov zdravotnej prevencie veľmi neotvárali, takže sme možno trochu zľavili zo...

Celý článok

—————

25.03.2022 22:11

Kraslice z komory

Varenie – Rady z kuchyne   Kto by si nepamätal to obdobie malej sviatočnej eufórie, keď menšie školáčky i väčšie  dievčatá spolu s mamou či starou mamou ozdobovali vajíčka...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Letná zmrzlinová story

Zmrznuté maškrty majú svoje riziká. Kto by však v horúčave odolal luxusnému zmrzlinovému poháru, ktorý dokonale osvieži... Môže to byť pokojne aj bylinková zmrzlina alebo talianska granita. No neničíme si podobnými dezertami svoj žiarivý úsmev? A možno aj štíhlu postavu... Skúsme si urobiť o niečo menej kalorický ovocný nanuk. Pravý domáci.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký čas do mrazničky, ale neošúpaný. Kto by odolal zemiakovým plackám, ale pre ostrúhané hánky prstov sa ich mnohí radšej vzdajú. Ľahká pomoc. Na postrúhanie zemiakov použijeme mlynček na mäso alebo strúhanku. Mozarella patrí k mäkkým druhom syra a ťažko z nej nakrájame tenké, esteticky pôsobiace, plátky. Ak ju však vložíme ešte zabalenú na 10 minút do mrazničky, pôjde to omnoho...

Viac

—————