Príprava jedál


Články

22.03.2022 18:07

Rýchla večera s rokfortom

Varenie – Príprava jedál   Keď nestihneme nakúpiť potraviny na večeru, skúsme preveriť zásoby chladničky. V prípade, že objavíme kúsok francúzskeho roquefortu, českého rokfortu...

Celý článok

—————

20.03.2022 22:16

Špenát v kuchyni

Varenie – Príprava jedál   Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému bôčiku,...

Celý článok

—————

23.02.2022 11:15

Šalátové zálievky, dipy a dressingy

Varenie – Príprava jedál   Odborníci nám odporúčajú konzumovať surovú zeleninu čo najčastejšie. Niekto však má s týmto typom stravovania problémy. Možno je však dôvodom iba...

Celý článok

—————


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička,...

Viac

—————


Čas rebarbory, čas letných koláčov

Obdobie zdravej rebarbory je už tu. Môžeme si z nej upiecť chutný koláč s kokosom či iný v kombinácii s jahodami, alebo ďalší zo špaldovej múky. Výborný je aj pikantný rebarborový múčnik, koláč s drobenkou a alebo bábovka. Rebarbora je vhodná aj na zaváranie, pripraviť si môžeme želé s bazou.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————