Príprava jedál
Články
22.03.2022 18:07
Rýchla večera s rokfortom
Varenie – Príprava jedál
Keď nestihneme nakúpiť potraviny na večeru, skúsme preveriť zásoby chladničky. V prípade, že objavíme kúsok francúzskeho roquefortu, českého rokfortu...
—————
20.03.2022 22:16
Špenát v kuchyni
Varenie – Príprava jedál
Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému bôčiku,...
—————
23.02.2022 11:15
Šalátové zálievky, dipy a dressingy
Varenie – Príprava jedál
Odborníci nám odporúčajú konzumovať surovú zeleninu čo najčastejšie. Niekto však má s týmto typom stravovania problémy. Možno je však dôvodom iba...
—————
Drobničky spoza sporáka
Príma tipy na varenie
Varenie - Príprava jedál
Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička,...
—————
Čas rebarbory, čas letných koláčov
Obdobie zdravej rebarbory je už tu. Môžeme si z nej upiecť chutný koláč s kokosom či iný v kombinácii s jahodami, alebo ďalší zo špaldovej múky. Výborný je aj pikantný rebarborový múčnik, koláč s drobenkou a alebo bábovka. Rebarbora je vhodná aj na zaváranie, pripraviť si môžeme želé s bazou.
Spôsoby tepelného spracovania
—————
—————
—————
—————
—————
—————