Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

27.08.2020 09:31

Skúsme raz mafiny

Varenie – Príprava jedla   Miešanie svetových kuchýň má veľkú výhodu. Do našich gastronomických zvyklostí sa...

Celý článok

—————

28.07.2020 10:07

Neváhajme vážiť z hlavy

Varenie - Príprava jedla   Máte správny odhad, koľko gramov predstavuje pol lyžičky soli? Poďme si prakticky...

Celý článok

—————

04.06.2020 18:18

Inšpirujú vás salámové košíčky?

Varenie – Príprava jedál   Ak sa chceme pred návštevou vytiahnuť, môžeme urobiť efektné košíčky zo salámy...

Celý článok

—————


Ako profesionálni cukrári

Aj keď máme sviatky za sebou, aj v novom roku si môžeme osladiť život. Preto určite potešia rady, ako upiecť mafiny a šamrole, alebo iné múčniky z lístkového, prípadne z piškótového cesta, ako oddeliť bielko od žĺtka a urobiť perfektný sneh. A čo takto tip na cesto, z ktorého môžete pripraviť rôzne sladké múčniky?


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Cesnakový toast


Salámové košíčky


Šalát Caprese


S chuťou baraniny


Tipy na chutné kura


Boršč vždy inak