Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

22.02.2021 13:22

Slaná pochúťka s príchuťou údeniny

Varenie – Príprava jedál   Dostali ste chuť na niečo slané? Zachránime vás! Pripravte si chutné jednoduché...

Celý článok

—————

08.02.2021 10:31

Ako pripraviť zemiakovú kašu

Varenie – Príprava jedál   Na prvý pohľad ide v prípade zemiakového pyré o chlebový recept, ktorý nie je...

Celý článok

—————

28.01.2021 15:17

Žemľovou plnkou nič nepokazíte

Varenie – Príprava jedál   Ak sa chystáme upiecť kurča, kačicu, teľaciu hruď či bravčový bôčik, dajme si trochu...

Celý článok

—————


Aby sa zemiakové pyré vydarilo

Mnohí ju preferujú, pretože nie je iba chutná, ale aj ľahko stráviteľná. Zemiaková kaša býva častou prílohou mäsových jedál, ale môže zohrať aj hlavnú úlohu ako v prípade vajíčok zapekaných v zemiakovej kaši. Príprava síce nie je náročná, ale treba dodržať základné rady profesionálov, aby sa zemiakové pyré naozaj vydarilo.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu

Facebook


Šalát Caprese


Tipy na chutné kura


Cesnakový toast


Ak chýba vajce


Salámové košíčky


Kelové jedlá