Príprava jedál
Články
22.08.2022 14:42
Vaflovače v profesionálnej gastronómii
Varenie – Príprava jedál
Vafle sa už roky tešia neustálej a neustálej popularite - môžu sa podávať sladké, ale aj v suchej verzii. Ich výroba je rýchla a jednoduchá a používa sa na...
—————
04.08.2022 17:50
Pravé talianske rizoto
Varenie – Príprava jedál
Pod rizotom si mnohí predstavujú zmiešanie uvarenej ryže a ostatných ingrediencií, často zvyškov duseného mäsa a konzervovanej zeleniny. Ak však...
—————
08.05.2022 21:50
Špargľa je in!
Varenie – Príprava jedál
Jar prináša veľa možností ako si doplniť vitamíny a obohatiť jedálniček aj pomocou chrumkavej zeleniny. Sezónna a delikátna špargľa je vhodnou voľbou...
—————
Drobničky spoza sporáka
Príma tipy na varenie
Varenie - Príprava jedál
Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička,...
—————
Čas rebarbory, čas letných koláčov
Obdobie zdravej rebarbory je už tu. Môžeme si z nej upiecť chutný koláč s kokosom či iný v kombinácii s jahodami, alebo ďalší zo špaldovej múky. Výborný je aj pikantný rebarborový múčnik, koláč s drobenkou a alebo bábovka. Rebarbora je vhodná aj na zaváranie, pripraviť si môžeme želé s bazou.
Spôsoby tepelného spracovania
—————
—————
—————
—————
—————
—————