Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

14.10.2019 17:29

Divina si vyžaduje špeciálny prístup

Varenie – Príprava jedál   Divina má špecifickú chuť, nie všetci ju preto obľubujú. Pre niekoho sú však halali...

Celý článok

—————

31.08.2019 11:16

Cukina na grile

Varenie – Príprava jedál   Aj keď sa nám grilovanie spája hlavne s chutným opečeným mäsom, sú viaceré...

Celý článok

—————

21.08.2019 09:12

Kukurica trochu inak

Varenie – Príprava jedál   Chystajme hrniec, klásky kukurice sa už plnia. Táto obľúbená letná pochúťka si získala...

Celý článok

—————


Tekvicovo oranžová verzia jesene

Sezóna tekvíc vrcholí, preto je čas porozmýšľať, ako s úrodu tejto zeleniny správne uskladniť. A ponúkajú sa i rôzne receptúry na chutné jedlá, ako je tekvicová polievka či omáčka. Výborná je aj pečená na viacero spôsobov a dokonca si z nej môžeme pripraviť aj sladké maškrty pre deti. Dôležité je aj vybrať správnu sortu. Každá je však studnicou vitamínov.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Ryba v kuchyni


Cukina na grile


Najlepší guláš


Tipy na chutné kura


Varíme cestoviny