Príprava jedál
Články
17.10.2012 11:55
Grilovať môžeme aj v zime
Varenie – Príprava jedla
Grilovanie spájame skôr s teplejšími mesiacmi. Tento spôsob úpravy jedla je totiž často súčasťou rodinnej oslavy alebo príjemného priateľského posedenia. Kto by odmietol uvoľnenú...
—————
13.10.2012 16:30
Rozmarín jedlo úžasne prevonia
Varenie - Príprava jedla
Rozmarín je silno aromatická bylinka, ktorá je obľúbená nielen v našej, ale obzvlášť v stredozemnej kuchyni.
Viete, ako sa dá využiť pri príprave jedál, v ktorých...
—————
Drobničky spoza sporáka
Príma tipy na varenie
Varenie - Príprava jedál
Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať.
Máte radi škvarky peknej...
—————
Omeleta ako rýchla a chutná večera
Rýchly život si žiada rýchle riešenia. K podobným patrí aj príprava omelety. Princípy prípravy by sme mali ovládať, ale tento druh jedla dá urobiť na desiatky spôsobov. Skúsme aspoň šunkovú, švajčiarsku, zemiakovú alebo omeletu s hubovou plnkou, s paprikou, z varených zemiakov alebo naplnenú pečeňou.
Spôsoby tepelného spracovania
—————
—————
—————
—————
—————
—————