Príprava jedál


Články

17.10.2012 11:55

Grilovať môžeme aj v zime

Varenie – Príprava jedla   Grilovanie spájame skôr s teplejšími mesiacmi. Tento spôsob úpravy jedla je totiž často súčasťou rodinnej oslavy alebo príjemného priateľského posedenia. Kto by odmietol uvoľnenú...

Celý článok

—————

13.10.2012 16:30

Rozmarín jedlo úžasne prevonia

Varenie - Príprava jedla   Rozmarín je silno aromatická bylinka, ktorá je obľúbená nielen v našej, ale obzvlášť v stredozemnej kuchyni. Viete, ako sa dá využiť pri príprave jedál, v ktorých...

Celý článok

—————


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Omeleta ako rýchla a chutná večera

Rýchly život  si žiada rýchle riešenia. K podobným patrí aj príprava omelety. Princípy prípravy by sme mali ovládať, ale tento druh jedla dá urobiť na desiatky spôsobov. Skúsme aspoň šunkovú, švajčiarsku, zemiakovú alebo omeletu s hubovou plnkou, s paprikou, z varených zemiakov alebo naplnenú pečeňou.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————