Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

03.03.2021 09:10

Zabudli ste kúpiť vajcia?

Varenie – Príprava jedál   Potrebujete do cesta vajce, ale v chladničke sa nevyskytuje ani jedno? Alebo ste...

Celý článok

—————

23.02.2021 15:13

Ako správne dochucovať kelové jedlá?

Varenie – Príprava jedla   Kel patrí k zdravým potravinám, ale nie je až tak docenený. Zaslúžil by si, aby...

Celý článok

—————

22.02.2021 13:22

Slaná pochúťka s príchuťou údeniny

Varenie – Príprava jedál   Dostali ste chuť na niečo slané? Zachránime vás! Pripravte si chutné jednoduché...

Celý článok

—————


Ako profesionálni cukrári

Aj keď máme sviatky za sebou, aj v novom roku si môžeme osladiť život. Preto určite potešia rady, ako upiecť mafiny a šamrole, alebo iné múčniky z lístkového, prípadne z piškótového cesta, ako oddeliť bielko od žĺtka a urobiť perfektný sneh. A čo takto tip na cesto, z ktorého môžete pripraviť rôzne sladké múčniky?


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

13.08.2011 19:19

Zahusťovanie pokrmov

Celý článok

—————

13.08.2011 19:15

Dochucovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Cesnakový toast


Salámové košíčky


Šalát Caprese


S chuťou baraniny


Tipy na chutné kura


Boršč vždy inak