Príprava jedál


Články

30.10.2021 14:40

Chystáte sa variť slepačí vývar?

Varenie – Príprava jedál   Vývar je jedným zo základov kuchyne. Dokáže lahodne zasýtiť, pomôcť vyliečiť pokazený žalúdok, posilniť pacienta po chrípke, ale aj vylepšiť mnohé jedlá. Kto si myslí,...

Celý článok

—————

25.09.2021 16:57

Varíme z tekvice

Varenie – Príprava jedla   Tekvica, ktorej sezóna je v plnom prúde, je žriedlom vitamínov a minerálov a pre nízky obsah cukru a vysoké zastúpenie vody je výbornou potravinou...

Celý článok

—————

25.08.2021 18:40

Finty na skutočne dobrý vývar

Varenie – Príprava jedla   Na prvý pohľad sa zdá, že mäsový vývar nie je na prípravu náročný. Veď dať variť kus mäsa a pár kúskov zeleniny predsa nemôže byť problém ani pre začiatočníka. No...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude...

Viac

—————


Tekvicovo oranžová jeseň

Sezóna tekvíc vrcholí, preto je čas porozmýšľať, ako úrodu tejto zeleniny správne uskladniť. A ponúkajú sa i rôzne receptúry na chutné jedlá, ako je tekvicová polievka či omáčka. Výborná je aj pečená na viacero spôsobov a dokonca si z nej môžeme pripraviť aj sladké maškrty pre deti. Dôležité je aj vybrať správnu sortu. Každá je však studnicou vitamínov.


Kontakt

magazín Doma a Rada


Spôsoby tepelného spracovania

13.08.2011 19:19

Zahusťovanie pokrmov

Celý článok

—————

13.08.2011 19:15

Dochucovanie

Celý článok

—————