Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

11.02.2020 14:46

Mäso na kuchynskej doske

Varenie – Príprava jedál   Niečo pre mäsových kráľov, ktorí si často doprajú poriadny kus bifteku alebo hovädzí...

Celý článok

—————

05.11.2019 14:28

Boršč varí každý inak

Varenie – Príprava jedál   Boršč je hustá a sýta polievka známa najmä z poľskej a ruskej kuchyne....

Celý článok

—————

30.10.2019 15:50

November s chuťou baraniny

Varenie – Príprava jedál   Keď sa jeseň láme do chladnejších tónov, meníme aj svoje chuťové predstavy...

Celý článok

—————


Tradične sladké Fašiangy

Kedy inokedy ako na fašiangy, keď zvyklo hodovať, si urobiť pravé šišky? Poznáme však dobrý postup a nechýba nám správny cvik? A ak milujeme tradičné fašiangové múčniky, skúsme aj vyprážané ruže, domáce fánkybožie milosti. Prípadne fánky po taliansky. Všetko hriešne mastné sladkosti. Ale zato božsky chutné.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

13.08.2011 19:46

Grilovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:42

Pečenie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:34

Pečenie v rímskom hrnci

Celý článok

—————

13.08.2011 19:30

Pečenie v alobale

Celý článok

—————

13.08.2011 19:26

Pečenie vo vrecku

Celý článok

—————

13.08.2011 19:22

Zapekanie, gratinovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Boršč vždy inak


Divina na tanieri


Ryba v kuchyni


Tipy na chutné kura


Varíme cestoviny