Príprava jedál


Články

08.05.2022 21:50

Špargľa je in!

Varenie – Príprava jedál   Jar prináša veľa možností ako si doplniť vitamíny a obohatiť jedálniček aj pomocou chrumkavej zeleniny. Sezónna a delikátna špargľa je vhodnou...

Celý článok

—————

22.03.2022 18:07

Rýchla večera s rokfortom

Varenie – Príprava jedál   Keď nestihneme nakúpiť potraviny na večeru, skúsme preveriť zásoby chladničky. V prípade, že objavíme kúsok francúzskeho roquefortu, českého...

Celý článok

—————

20.03.2022 22:16

Špenát v kuchyni

Varenie – Príprava jedál   Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom...

Viac

—————


Aby sa zemiakové pyré vydarilo

Mnohí ho preferujú, pretože nie je iba chutné, ale aj ľahko stráviteľné. Zemiaková kaša býva častou prílohou mäsových jedál, ale môže zohrať aj hlavnú úlohu ako v prípade vajíčok zapekaných v zemiakovej kaši. Príprava síce nie je náročná, ale treba dodržať základné rady profesionálov, aby sa zemiakové pyré naozaj vydarilo.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————