Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

04.06.2020 18:18

Inšpirujú vás salámové košíčky?

Varenie – Príprava jedál   Ak sa chceme pred návštevou vytiahnuť, môžeme urobiť efektné košíčky zo salámy...

Celý článok

—————

24.05.2020 10:35

Skúste rebarboru

Varenia – Príprava jedál   Možno ešte iba čakáte na správne obdobie pre svoje vychýrené ovocné koláče. Veď čerešne...

Celý článok

—————

11.02.2020 14:46

Mäso na kuchynskej doske

Varenie – Príprava jedál   Niečo pre mäsových kráľov, ktorí si často doprajú poriadny kus bifteku alebo hovädzí...

Celý článok

—————


Skvelý taliansky trojboj

Cudzie chute v slovenskej kuchyni už nie sú dávno cudzie. Lebo mnohí si pravidelne doprajú typickú taliansku trojku – mozzarellu, rajčiaky a bazalku. S rovnakým obložením si môžeme pripraviť aj kanapky alebo šalát Caprese, ideálny pre letné dni.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Šanca pre zvyšky


Tipy na chutné kura


Divina na tanieri


Varíme cestoviny


Boršč vždy inak