Príprava jedál


Články

25.09.2021 16:57

Varíme z tekvice

Varenie – Príprava jedla   Tekvica, ktorej sezóna je v plnom prúde, je žriedlom vitamínov a minerálov a pre nízky obsah cukru a vysoké zastúpenie vody je výbornou potravinou...

Celý článok

—————

25.08.2021 18:40

Finty na skutočne dobrý vývar

Varenie – Príprava jedla   Na prvý pohľad sa zdá, že mäsový vývar nie je na prípravu náročný. Veď dať variť kus mäsa a pár kúskov zeleniny predsa nemôže byť problém ani pre začiatočníka. No...

Celý článok

—————

23.08.2021 13:55

Aby sa sneh z bielkov vydaril

Varenie – Príprava jedál   Pri pečení koláčov a zákuskov z piškótového cesta, je dôležitou fázou vyšľahanie snehu z vaječných bielkov. Naoko ide o jednoduchý úkon, ktorý by...

Celý článok

—————


Vybrali sme



Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude...

Viac

—————


Kto by odolal vôni kačaciny či husaciny

K jeseni patria aj husacie hody a rovnako vôňa a chuť kačaciny. Nemusíte sa vždy spoliehať na profesionálov v oblasti gastronómie, hus si môžete upiecť aj doma. A kačku pripraviť na rôzne spôsoby. Rovnako udusiť tú najchutnejšiu červenú kapustu ako typickú prílohu ku kalorickej, ale zdravej husacine a kačacine.


Kontakt

magazín Doma a Rada


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————