Príprava jedál
Články
08.05.2022 21:50
Špargľa je in!
Varenie – Príprava jedál
Jar prináša veľa možností ako si doplniť vitamíny a obohatiť jedálniček aj pomocou chrumkavej zeleniny. Sezónna a delikátna špargľa je vhodnou...
—————
22.03.2022 18:07
Rýchla večera s rokfortom
Varenie – Príprava jedál
Keď nestihneme nakúpiť potraviny na večeru, skúsme preveriť zásoby chladničky. V prípade, že objavíme kúsok francúzskeho roquefortu, českého...
—————
20.03.2022 22:16
Špenát v kuchyni
Varenie – Príprava jedál
Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému...
—————
Vybrali sme
Drobničky spoza sporáka
Príma tipy na varenie
Varenie - Príprava jedál
Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom...
—————
Aby sa zemiakové pyré vydarilo
Mnohí ho preferujú, pretože nie je iba chutné, ale aj ľahko stráviteľné. Zemiaková kaša býva častou prílohou mäsových jedál, ale môže zohrať aj hlavnú úlohu ako v prípade vajíčok zapekaných v zemiakovej kaši. Príprava síce nie je náročná, ale treba dodržať základné rady profesionálov, aby sa zemiakové pyré naozaj vydarilo.
Spôsoby tepelného spracovania
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————