Potraviny
Články
17.08.2022 16:09
Marhule dokážu regenerovať
Varenie - Potraviny
Marhule pochádzajú z Číny, ale dnes sa rôzne odrody pestujú takmer všade na svete. Najviac sa im darí v subtropických krajinách, no do chutných sladko-kyselkavých plodov dozrievajú...
—————
19.07.2022 14:42
Kráľovná kuchyne - cibuľa
Varenie - Potraviny
Už naši predkovia poznali priaznivé účinky cibule, preto ju aj v kuchyni často používali. Oni jej dobré vlastnosti len tušili, my už s istotou vieme, že je to veľmi prospešná...
—————
06.07.2022 14:32
Zelená fazuľka nesklame
Varenie – Potraviny
Struky čerstvej fazuľky patrili kedysi medzi obľúbenú sezónnu zeleninu. A nie náhodou, polievka alebo omáčka na sladkokyslo sú vynikajúce jedlá, na ktoré sa už občas zabúda. No...
—————
11.03.2022 21:32
Vajcia si určite odopierajme
Varenie – Potraviny
Vajcia, ktoré majú svoj Svetový deň 9. októbra, sú už roky predmetov sporov, či sa ich radšej vzdávať alebo nie. Na jednej strane častá konzumácia zvyšuje hladinu cholesterolu...
—————
10.01.2022 17:22
Nenápadný petržlen posilní i uzdraví
Varenie – Potraviny
Petržlen vkladáme najčastejšie pre dokonalú chuť do mäsového vývaru, ale má aj širšie využitie a je dokonca veľmi zdravý, hoci napríklad Taliani týmto druhom zeleniny dnes úplne...
—————
Reďkovka chutí i uzdravuje
Drobná, a predsa veľká. Svojou pomocou. Čo všetko v našom organizme reďkovka opraví? Je to totiž bohaté žriedlo vitamínov a minerálov. Dobrý dôvod, prečo si ju doma vypestovať a hlavne zaradiť do stravovacích zvyklostí. Nielen v podobe reďkovkovej nátierky, ale výborná je i aj v polievke či v praženici. Takže dobrú chuť pre zdravie!
Poznávajte vitamíny
—————
—————
—————
Dôležité minerály
—————
—————
—————