Potraviny
Články
11.03.2022 21:32
Vajcia si určite odopierajme
Varenie – Potraviny
Vajcia, ktoré majú svoj Svetový deň 9. októbra, sú už roky predmetov sporov, či sa ich radšej vzdávať alebo nie. Na jednej strane častá konzumácia zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, čo...
—————
10.01.2022 17:22
Nenápadný petržlen posilní i uzdraví
Varenie – Potraviny
Petržlen vkladáme najčastejšie pre dokonalú chuť do mäsového vývaru, ale má aj širšie využitie a je dokonca veľmi zdravý, hoci napríklad Taliani týmto druhom zeleniny dnes úplne opovrhujú...
—————
30.11.2021 13:40
Mrkvové hody
Varenie – Potraviny
Mrkva nie je na prvý pohľad žiadna vzácnosť. Veď ju dostaneme kúpiť počas celého roka a považujeme ju za jeden z chlebových druhov zeleniny. V skutočnosti je mrkva cenná aj pre...
—————
Vajce natvrdo i namäkko
Fenomén, akým vajce nesporne je, si zaslúži väčšiu pozornosť. Nielen pre sviatky jari, ktorých symbolom je táto potravina odjakživa. Vajcia tak často figurujú počas celého roka v našej kuchyni, že by sme mali vedieť, ako ich kupovať, aby boli čerstvé, ako ich variť, prečo ich vlastne konzumovať i ako vďaka nim krásnieť. Prípadne ako ich udržať dlhšie v kondícii.
Poznávajte vitamíny
—————
—————
—————
Dôležité minerály
—————
—————
—————
—————
—————