Potraviny


Články

11.03.2022 21:32

Vajcia si určite odopierajme

Varenie – Potraviny   Vajcia, ktoré majú svoj Svetový deň 9. októbra, sú už roky predmetov sporov, či sa ich radšej vzdávať alebo nie. Na jednej strane častá konzumácia zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, čo...

Celý článok

—————

10.01.2022 17:22

Nenápadný petržlen posilní i uzdraví

Varenie – Potraviny   Petržlen vkladáme najčastejšie pre dokonalú chuť do mäsového vývaru, ale má aj širšie využitie a je dokonca veľmi zdravý, hoci napríklad Taliani týmto druhom zeleniny dnes úplne opovrhujú...

Celý článok

—————

30.11.2021 13:40

Mrkvové hody

Varenie – Potraviny   Mrkva nie je na prvý pohľad žiadna vzácnosť. Veď ju dostaneme kúpiť počas celého roka a považujeme ju za jeden z chlebových druhov zeleniny. V skutočnosti je mrkva cenná aj pre...

Celý článok

—————



Vajce natvrdo i namäkko

Fenomén, akým vajce nesporne je, si zaslúži väčšiu pozornosť. Nielen pre sviatky jari, ktorých symbolom je táto potravina odjakživa. Vajcia tak často figurujú počas celého roka v našej kuchyni, že by sme mali vedieť, ako ich kupovať, aby boli čerstvé, ako ich variť, prečo ich vlastne  konzumovať i ako vďaka nim krásnieť. Prípadne ako ich udržať dlhšie v kondícii.

 



Kontakt

magazín Doma a Rada


Poznávajte vitamíny

23.07.2011 09:38

Vitamín A

Celý článok

—————

23.07.2011 09:36

Vitamín B1 (tiamín)

Celý článok

—————

23.07.2011 09:33

Vitamín B2 (riboflavín)

Celý článok

—————


Dôležité minerály

28.07.2011 19:47

Draslík

Celý článok

—————

28.07.2011 19:45

Fluorid

Celý článok

—————

28.07.2011 19:43

Fosfor

Celý článok

—————

28.07.2011 19:40

Horčík (magnézium)

Celý článok

—————

28.07.2011 19:38

Chróm

Celý článok

—————