Potraviny
Články
30.01.2023 12:25
Ananás je exotická čaša naplnená enzýnmi
Varenie – Potraviny
Hoci už i v našich podmienkach dokážeme vypestovať ananás, toto ovocie nepatrí pre bežný druh a vnímame ho stále ako exotické. No vďaka ponuke obchodu ho máme k dispozícii po celý...
—————
27.01.2023 17:37
Citrusové ovocie v zime uzdraví
Varenie – Potraviny
Kým v lete uprednostňujeme aktuálnu úrodu jahôd, marhúľ a hrušiek, v zimných mesiacoch zvykneme siahať častejšie po citrusových druhoch ovocia. Okrem toho, že chutia a osviežia, sú...
—————
04.10.2022 18:32
Brusnice sú jedlé až po prvých mrazoch
Varenie – Potraviny
Brusnice možno nie sú tak obľúbené ako čučoriedky alebo ríbezle, ale zvykli ich vo svojej komore mávať už naše staré mamy. Dobre vedeli, že červené bobule sú veľmi zdravé.
Z lesného ovocia sú...
—————
17.08.2022 16:09
Marhule dokážu regenerovať
Varenie - Potraviny
Marhule pochádzajú z Číny, ale dnes sa rôzne odrody pestujú takmer všade na svete. Najviac sa im darí v subtropických krajinách, no do chutných sladko-kyselkavých plodov dozrievajú aj...
—————
19.07.2022 14:42
Kráľovná kuchyne - cibuľa
Varenie - Potraviny
Už naši predkovia poznali priaznivé účinky cibule, preto ju aj v kuchyni často používali. Oni jej dobré vlastnosti len tušili, my už s istotou vieme, že je to veľmi prospešná potravina pre ľudské...
—————
Imúnni vďaka exotickým vitamínom
Práve na konci zimy a začiatkom jari ešte pred sezónou tuzemského ovocia siahame častejšie po banánoch i citrusových plodoch, najmä pomarančoch, z ktorých šťava chutí asi najviac. A na prípravu džúsov i priamu konzumáciu si vyberáme aj iné exotické zdroje vitamínov. Občas sa však treba naučiť ich aj správne otvárať a porcovať, čo platí hlavne pre kokos a ananás. Námaha sa vyplatí, pretože šťavnatými plátkami čerstvého ananásu bojujeme úspešne proti trombóze i nadváhe.
Poznávajte vitamíny
—————
—————
—————
Dôležité minerály
—————
—————
—————