Potraviny


Články

04.10.2022 18:32

Brusnice sú jedlé až po prvých mrazoch

Varenie – Potraviny   Brusnice možno nie sú tak obľúbené ako čučoriedky alebo ríbezle, ale zvykli ich vo svojej komore mávať už naše staré mamy. Dobre vedeli, že červené bobule sú veľmi zdravé. Z lesného ovocia sú...

Celý článok

—————

17.08.2022 16:09

Marhule dokážu regenerovať

Varenie - Potraviny   Marhule pochádzajú z Číny, ale dnes sa rôzne odrody pestujú takmer všade na svete. Najviac sa im darí v subtropických krajinách, no do chutných sladko-kyselkavých plodov dozrievajú aj...

Celý článok

—————

19.07.2022 14:42

Kráľovná kuchyne - cibuľa

Varenie - Potraviny   Už naši predkovia poznali priaznivé účinky cibule, preto ju aj v kuchyni často používali. Oni jej dobré vlastnosti len tušili, my už s istotou vieme, že je to veľmi prospešná potravina pre ľudské...

Celý článok

—————



Objavujeme brusnice

Už naše staré mamy využívali v kuchyni hojne brusnice, my ich iba znovu objavujeme. Okrem toho, že sú chutné ako sušené, majú aj liečivé účinky. Pomáhajú napríklad pri zápale močových ciest. Môžeme si ich pridať do horúceho čaju ako sladidlo, alebo ich použiť pri príprave vareného vína.  Dá sa z nich vykúzliť  chutný brusnicový koláč alebo výborné  jablká plnené brusnicami podávané k pečenej kačici.



Kontakt

magazín Doma a Rada


Poznávajte vitamíny

23.07.2011 09:38

Vitamín A

Celý článok

—————

23.07.2011 09:36

Vitamín B1 (tiamín)

Celý článok

—————

23.07.2011 09:33

Vitamín B2 (riboflavín)

Celý článok

—————


Dôležité minerály

28.07.2011 19:47

Draslík

Celý článok

—————

28.07.2011 19:45

Fluorid

Celý článok

—————

28.07.2011 19:43

Fosfor

Celý článok

—————