17.11.2013 08:38

Zimné perníčky

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Tradičné perníčky, ktoré potešia dekoratívnosťou i chuťou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie perníka
  • 70 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 4 lyžice medu
  • 1 vajce
Na ozdobenie:

1 balenie bielych tubičiek

 

Príprava:

Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej lyžce kakaa do zmesi na perník. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C  a pečieme 10 minút. Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.

 

TIP: V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada