Zimné perníčky
Varenie – Recepty - Múčniky
Tradičné perníčky, ktoré potešia dekoratívnosťou i chuťou.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie perníka
- 70 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 4 lyžice medu
- 1 vajce
Na ozdobenie:
1 balenie bielych tubičiek
Príprava:
Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej lyžce kakaa do zmesi na perník. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.
TIP: V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.
FOTO: droetker
—————