15.12.2016 17:33

Zimné jahody

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sviatočná cukrovinka s jahodovou príchuťou.

 

Príprava:
Na cesto:
  • 340 g hladkej múky
  • 3 balíčky pudingu s jahodovou arómou
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • červená farba gélová potravinárska
Na náplň:
  • 1 balíček pudingu s jahodovou arómou
  • 250 ml mlieka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g jahodového džemu
  • 1 lyžička citrónovej arómy

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček svetlej polevy
  • 50 g strúhaného kokosu
  • zelená farba gélová potravinárska

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovými práškami a cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a gélovú farbu a ručne vypracujeme dohladka.
  2. Cesto vtlačíme do vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút (1 plech).
  3. Pečivo necháme mierne vychladnúť a potom ho vyberieme z formičiek.
  4. Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku hustý puding, ale len s 250 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  5. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a po častiach do neho zašľaháme puding. Nakoniec krátko zašľaháme džem a arómu. Vždy dve polovice zlepíme náplňou, odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
  6. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kokos zafarbíme gélovou farbou. Končeky jahôd namáčame do polevy a ihneď obalíme kokosom. Necháme stuhnúť.

 

TIP: Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada