15.12.2016 17:33
Zimné jahody
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Sviatočná cukrovinka s jahodovou príchuťou.
Príprava:
Na cesto:
340 g hladkej múky
- 3 balíčky pudingu s jahodovou arómou
- 160 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- červená farba gélová potravinárska
Na náplň:
- 1 balíček pudingu s jahodovou arómou
- 250 ml mlieka
- 150 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 50 g jahodového džemu
- 1 lyžička citrónovej arómy
Na ozdobenie:
- 1 balíček svetlej polevy
- 50 g strúhaného kokosu
- zelená farba gélová potravinárska
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovými práškami a cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a gélovú farbu a ručne vypracujeme dohladka.
- Cesto vtlačíme do vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút (1 plech).
- Pečivo necháme mierne vychladnúť a potom ho vyberieme z formičiek.
- Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku hustý puding, ale len s 250 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a po častiach do neho zašľaháme puding. Nakoniec krátko zašľaháme džem a arómu. Vždy dve polovice zlepíme náplňou, odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
- Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kokos zafarbíme gélovou farbou. Končeky jahôd namáčame do polevy a ihneď obalíme kokosom. Necháme stuhnúť.
TIP: Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.
FOTO: droetker
—————