08.05.2014 08:29
Žemľa so salámovou nátierkou
Varenie – Recepty – Studený bufet
Saláma ako hlavná ingrediencia pri príprave chutnej nátierky.
Ingrediencie:
3 žemle
- 200 g salámy
- 50 g masla
- 50 g taveného syra
- 50 ml smotany
- horčica
- soľ
- mleté čierne korenie
- cibuľa
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Žemle prekrojíme. Salámu olúpeme a odkrojíme 6 tenkých koliesok na obloženie. Zvyšok salámy pokrájame na malé kúsky a vymiešame ju s maslom, smotanou, horčicou, soľou a mletým čiernym korením. Nátierku nanesieme na polovice žemlí, do stredu umiestnime kornútik zo salámy, 2 až 3 kolieska cibule a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
—————