10.06.2013 08:01

Zemiaky s klobásou a paprikou

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Nenáročné jedlo zo zemiakov a klobásy, ktoré si môžeme pripraviť aj na chate či v prírode.

 

Ingrediencie: 
  • 800 g zemiakov   
  • 200 g údenej klobásy     
  • 1 väčšia cibuľa    
  • 2 zelené papriky     
  • soľ   
  • mleté čierne korenie  
  • mletá červená paprika     
  • lyžica roztopenej masti   
  • masť alobal 
Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a pridáme k zemiakom rovnako ako posekanú cibuľu i očistené a pokrájané papriky. Všetko osolíme, posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, polejeme roztopenou masťou a premiešame. Potom zmes rozdelíme na 4 porcie a každú zabalíme do alobalu, ktorého spodok vymastíme. Pri uzatváraní balíčkov buďme dôslední, aby z nich nevytiekla šťava. Napokon ich poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme pol hodiny. Podávame s chlebom a so sezónnym šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada