10.06.2013 08:01
Zemiaky s klobásou a paprikou
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Nenáročné jedlo zo zemiakov a klobásy, ktoré si môžeme pripraviť aj na chate či v prírode.
Ingrediencie:
800 g zemiakov
- 200 g údenej klobásy
- 1 väčšia cibuľa
- 2 zelené papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- lyžica roztopenej masti
- masť alobal
Príprava:
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a pridáme k zemiakom rovnako ako posekanú cibuľu i očistené a pokrájané papriky. Všetko osolíme, posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, polejeme roztopenou masťou a premiešame. Potom zmes rozdelíme na 4 porcie a každú zabalíme do alobalu, ktorého spodok vymastíme. Pri uzatváraní balíčkov buďme dôslední, aby z nich nevytiekla šťava. Napokon ich poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme pol hodiny. Podávame s chlebom a so sezónnym šalátom.
—————