20.11.2014 11:40

Zemiaky plnené hubovou zmesou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zemiaky s plnkou, ktorú si pripravíme aj z aktuálnych zásob chladničky.

 

Ingrediencie:
  • 4 veľké zemiaky   
  • 20 g údenej slaniny   
  • 1 menšia cibuľa   
  • 40 g čerstvých húb  
  • 20 g masla   
  • 1 vajce   
  • 80 g vareného údeného mäsa   
  • petržlenová vňať   
  • mleté čierne korenie   
  • soľ  
  • 20 g masla   
  • 100 ml kyslej smotany   
  • 40 g údeného syra
Príprava:

Lyžičkou vydlabeme vnútro z očistených a umytých zemiakov. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a rozpražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, necháme ju speniť, potom pridáme očistené a pokrájané huby a osolené ich podusíme. Vajce s maslom vymiešame, pridáme vychladnuté huby, posekanú petržlenovú vňať, pomleté údené mäso, mleté čierne korenie i soľ a všetko dobre premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky, poukladáme ich do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy, obložíme kúskami masla a poliate kyslou smotanou dáme piecť do predhriatej rúry. Pred dopečením posypeme zemiaky strúhaným syrom a ešte vložíme do rúry na zapečenie. Podávame so zeleninovým šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada