31.05.2014 13:25

Zemiakový nákyp s ovocím

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Nákyp s príchuťou varených zemiakov s hrozienkami.

 

Ingrediencie:
  • 150 g práškového cukru   
  • 1 balíček vanilínového cukru   
  • 70 g masla alebo rastlinného tuku    
  • 4 vajcia     70 g zomletých orechov    
  • 150 g zemiakov uvarených v šupke    
  • 50 g hrozienok     
  • 60 g hrubej múky
Príprava:

Práškový i vanilínový cukor spolu s maslom alebo s tukom vymiešame do peny. Postupne zamiešame aj žĺtky, ale po jednom. Napokon pridáme pomleté orechy, postrúhané zemiaky, múku a sneh ušľahaný z bielkov. Nákypovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej cesto. Formu vložíme do pekáča s vodou a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečený a vychladnutý nákyp vyklopíme z formy a nakrájame. Podávame ho s ovocím a so sladkým bielkovým snehom alebo so šľahačkou.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada