30.11.2013 14:41

Zemiakové pirohy plnené párkami

Varenie – recepty – Bezmäsité jedlá

 

Pirohy s párkami môžeme konzumovať s prívarkom alebo ako slanú pochúťku k vínu.

 

Ingrediencie:
  • 500 g varených zemiakov   
  • 50 g krupice   
  • soľ   
  • 1 vajce   
  • 30 g malsa  
  • 150 g hrubej múky   
  • párky  
  • olej na vyprážanie
Príprava:

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, ešte horúce prepasírujeme a pridáme krupicu. Zmes zamiešame a necháme vychladnúť. Potom  do nej pridáme vajce, soľ, maslo a múku a zamiesime cesto, ktoré na doske posypanej múkou rozvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky. Do každého zabalíme polovicu párku, cesto dobre postláčame a sformujeme ho do tvaru valčeka. Valčeky vyprážame v horúcom oleji alebo masti do ružova. Podávame k zeleninovému prívarku pripraveného napríklad z kelu alebo ako slanú pochúťku k vínu či k pivu. Ak sa chceme vyhnúť vyprážaniu, valčeky môžeme uvariť v osolenej vode a podávať s rajčiakovou omáčkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada