Zemiakové pirohy plnené párkami
Varenie – recepty – Bezmäsité jedlá
Pirohy s párkami môžeme konzumovať s prívarkom alebo ako slanú pochúťku k vínu.
Ingrediencie:
500 g varených zemiakov
- 50 g krupice
- soľ
- 1 vajce
- 30 g malsa
- 150 g hrubej múky
- párky
- olej na vyprážanie
Príprava:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, ešte horúce prepasírujeme a pridáme krupicu. Zmes zamiešame a necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme vajce, soľ, maslo a múku a zamiesime cesto, ktoré na doske posypanej múkou rozvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky. Do každého zabalíme polovicu párku, cesto dobre postláčame a sformujeme ho do tvaru valčeka. Valčeky vyprážame v horúcom oleji alebo masti do ružova. Podávame k zeleninovému prívarku pripraveného napríklad z kelu alebo ako slanú pochúťku k vínu či k pivu. Ak sa chceme vyhnúť vyprážaniu, valčeky môžeme uvariť v osolenej vode a podávať s rajčiakovou omáčkou.
—————