10.11.2013 11:54

Zemiakové dolky s plnkou

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Dolky zo zemiakového cesta môžeme plniť rôznymi plnkami.

 

Ingrediencie:
  • 400 g hrubej múky 
  • 100 g zemiakov  
  • 20 g tuku   
  • 40 g droždia  
  • 200 g údeného mäsa alebo inej údeniny   
  • olej na vyprážanie   
  • 1 vajce   
  • mlieko  
  • soľ
Príprava:

Do múky pridáme uvarené, šupky zbavené a pretreté zemiaky, soľ, rozpustný tuk, vajce trochu mlieka a droždie a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý položíme kôpku zomletého údeného mäsa. Prikryjeme ju druhou polovicou, okolo kôpok plnky cesto zľahka popritláčame a okrúhlou formičkou vykrojíme dolky, ktoré necháme na pomúčenej doske vykysnúť. Potom ich z oboch strán vypražíme v horúcom oleji. Podávame so zeleninovým prívarkom.

 

TIP: Dolky môžeme plniť rôznymi slanými plnkami, napríklad syrovou alebo zeleninovou, ale aj na sladko tvarohovou či džemom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada