03.12.2013 11:50

Zemiakové dolky s makom

Varenie - Recepty – Múčniky

 

Nasucho opečené dolky z kysnutého zemiakového cesta s makom a lekvárom.

 

Ingrediencie:
  • 750 g hrubej múky 
  • 200 g varených zemiakov   
  • 1 vajce   
  • soľ   
  • 20 g droždia   
  • mlieko    
  • 100 g masla   
  • 100 g maku
  • práškový cukor  
  • slivkový lekvár
Príprava:

V šupke uvarené a pretlačené zemiaky rozmiešame v múke, pridáme vajce, vo vlažnom mlieku rozmiešané droždie a soľ a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske posypanej múkou na hrúbku 1 cm, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré necháme trochu podkysnúť a potom ich upečieme na čistej rozohriatej panvici z oboch strán. Upečené ich polejeme roztopeným maslom, potrieme lekvárom a posypeme makom a práškovým cukrom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada