03.12.2013 11:50
Zemiakové dolky s makom
Varenie - Recepty – Múčniky
Nasucho opečené dolky z kysnutého zemiakového cesta s makom a lekvárom.
Ingrediencie:
750 g hrubej múky
- 200 g varených zemiakov
- 1 vajce
- soľ
- 20 g droždia
- mlieko
- 100 g masla
- 100 g maku
- práškový cukor
- slivkový lekvár
Príprava:
V šupke uvarené a pretlačené zemiaky rozmiešame v múke, pridáme vajce, vo vlažnom mlieku rozmiešané droždie a soľ a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske posypanej múkou na hrúbku 1 cm, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré necháme trochu podkysnúť a potom ich upečieme na čistej rozohriatej panvici z oboch strán. Upečené ich polejeme roztopeným maslom, potrieme lekvárom a posypeme makom a práškovým cukrom.
—————