30.10.2016 12:44

Zemiaková omeleta

Varenie – recepty – Bezmäsité jedlá

 

Zemiaky a vajcia sú výbornou kombináciou pri príprave omelety.

 

Ingrediencie:
  • 500 g zemiakov    
  • 50 g masti   
  • pažítka    
  • soľ     
  • 5 vajec   
  • 4 lyžice mlieka alebo smotany   
  • 1 lyžica hladkej múky

 

Príprava:

V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na lístky, ktoré opražíme na väčšej panvici na masti. Potom ich posypeme pokrájanou pažítkou a zalejeme vajíčkami rozšľahanými aj s múkou a s mliekom alebo so smotanou. Omeletu opečieme do ružova a preložíme na tanier. Ak máme menšiu panvici, z tohto množstva pripravíme dve omelety. Podávame horúce s dusenou zeleninou a šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada