13.06.2011 18:52

Zeleninový puding

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Stačia zvyšky varenej zeleniny a pri troche fantázie môžu byť základom pre výbornú večeru. 

Ingrediencie:
  • 100 g varenej zeleniny
  • 30 g masla
  • 30 g krupicovej múky
  • 20 g masla a 20 g krupice na formičky
  • zelená petržlenová vňať
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • soľ
  • voda
Príprava:

Do rozpusteného masla zamiešame múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, pokrájanú zeleninu, posekanú petržlenovú vňať, soľ a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zľahka zamiešame, dáme do vymastených a krupicou vysypaných formičiek, ktoré dáme do väčšej nádoby s vodou. Tú prikryjeme a puding varíme asi pol hodiny. Podávame so zemiakovou kašou alebo miešaným sezónnym šalátom s bylinkovou zálievkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada